PRIVACYBELEID

INLEIDING

In dit privacy- en cookiebeleid leest u hoe Scheltema B.V. (hierna: “Scheltema”, “wij” of “ons”) omgaat met de verwerking van persoonsgegevens die wij verkrijgen via onze website scheltema.nl.

PERSOONSGEGEVENS

Wij kunnen persoonsgegevens verwerken van onze klanten, dan wel bezoekers en gebruikers van onze website. Daarbij kan worden gedacht aan contactgegevens, gegevens over aankopen en gegevens over interesses en voorkeuren. Het verstrekken van persoonsgegevens is nooit verplicht, maar het gebruik van de website van Scheltema, toegang tot content en verzoeken om informatie kunnen wel afhankelijk zijn van het verstrekken van informatie.

DOELEINDENVERWERKING

Persoonsgegevens worden door ons verwerkt zodat wij op een goede en effectieve manier onze producten of diensten kunnen leveren en om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen. De door u opgegeven persoonsgegevens worden verwerkt voor de volgende doeleinden:

  • voor administratieve doeleinden, om de door u gedane bestellingen te verwerken en de verschuldigde betalingen te innen;
  • beheren van klantgegevens en eventueel het online account;
  • marketing-, promotie- en testdoeleinden;
  • verzending (per e-mail) van: aanbiedingen, nieuwsbrieven, informatie over uw account, en overige (noodzakelijke) informatie vanuit Scheltema;
  • uitvoering van analyses, daaronder begrepen datamining;
  • om onze dienstverlening te verbeteren en persoonlijker te maken.

 

VERSTREKKING VAN PERSOONSGEGEVENS EN DATA

Wij kunnen gebruik maken van derden (bewerkers) die namens Scheltema persoonsgegevens verwerken en kunnen geaggregeerde data uitwisselen met de derden. Deze data is vanzelfsprekend nooit tot u herleidbaar. Wij verstrekken uw persoonsgegevens overigens nooit aan derden zonder uw voorafgaande toestemming, tenzij dat nodig is om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

BEVEILIGING

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om het verlies van persoonsgegevens of onrechtmatige verwerking te voorkomen. Alle persoonlijke gegevens van klanten van Scheltema zijn volgens de huidige technische beveiligingsnormen opgeslagen in de klantadministratie. Die database is uitsluitend toegankelijk voor medewerkers van Scheltema, voor zover dat uit hoofde van hun functie noodzakelijk is. Uw persoonsgegevens worden daarnaast verwerkt in een beveiligde omgeving die is voorzien van minimaal een SSL-certificaat.

VERZET, INZAGE, CORRECTIE EN VERWIJDERING PERSOONSGEGEVENS

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel van de verwerking. U kunt u persoonsgegevens inzien, laten corrigeren of verwijderen door in te loggen in uw account op onze website of door contact op te nemen met onze klantenservice.

RECLAME

Indien u niet langer reclame wilt ontvangen via e-mail, dan kunt u zich daarvoor afmelden door op de uitschrijflink te klikken in een ontvangen e-mailbericht. U kunt zich ook afmelden door contact opnemen met onze klantenservice.

WIJZIGEN VAN HET PRIVACYBELEID

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 25 januari 2017. Wij kunnen dit privacybeleid aanpassen.

CONTACT

Uw vragen over dit privacybeleid kunt u – o.v.v. “Privacy” – richten aan klantenservice@scheltema.nl.

Bekijk ons privacybeleid in een PDF-bestand

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

COOKIEBELEID

De website van Scheltema slaat informatie op en verkrijgt toegang tot informatie op randapparatuur van gebruikers (“cookies”). Op basis van de cookieregels uit de Telecommunicatiewet, informeren wij u hier over het gebruik van de volgende cookies, de functies van deze cookies en de bewaartermijn ervan: 

Functionele cookies

Cookie

Naam

Functie

Bewaartermijn

Scheltema.nl

ASP.NET_SessionId

currentCompanyId

currentCompanyUrlName

sessionId

scheltema_ses

cartSummary

Search

Bookdetail

Deze cookies zorgen ervoor dat de webshop correct functioneert (bijvoorbeeld een item in de winkelmand stoppen of afrekenen).

Max. 7 dagen

Google (DoubleClick / Adwords)

NID, HSID, SSID, APISID, SAPISID

Deze cookies maken inzichtelijk welke door Facebook ingezette media effectief is.

Max. 1 jaar

Facebook

Act, c_user, csm, fr, lu, s, presence, p, xs

Deze cookies maken inzichtelijk welke door Facebook ingezette media effectief is.

Max. 1 jaar

Analytische cookies

Google Analytics

__utma

__utmb

__utmc

__utmz

_ga

Deze cookies geven inzicht in het websitebezoek.

Max. 2 jaar

Bij het eerste bezoek aan de website van Scheltema word u geïnformeerd over het gebruik van deze cookies. Door de website vervolgens te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies zoals vermeld in dit cookiebeleid.

Daarnaast worden nog andere cookies gebruikt om de communicatie met de gebruiker uit te voeren of die noodzakelijk zijn voor de gevraagde dienst (waaronder sessiecookies en statistische cookies). Voor deze cookies hoeft geen voorafgaande informatie worden verstrekt of toestemming worden verkregen.

U kunt cookies via uw internetbrowser blokkeren of verwijderen. Het weigeren van cookies kan het gevolg hebben dat bepaalde (functionaliteiten van) websites of apps niet tot uw beschikking staan.

  • Cookies verwijderen in Internet Explorer en Edge

Ga naar het menu Extra > Internetopties > Algemeen. Klik onder Browsegeschiedenis op Verwijderen. U wilt misschien niet alles verwijderen. Zorg dat in ieder geval Cookies aangevinkt staat en klik op Verwijderen.

  • Cookies verwijderen in Firefox

Ga naar Extra > Opties > Privacy. Klik op Uw recente geschiedenis wissen. Onder Details kunt u aangeven wat u precies wilt wissen. Vink in ieder geval Cookies aan. U kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier op 'Alles'.

  • Cookies verwijderen in Chrome

Klik op het icoontje met 3 lijntjes rechts bovenin. Klik op Extra > Browsegegevens wissen. Zorg in ieder geval dat ‘Cookies en andere site- en plug-ingegevens verwijderen’ aangevinkt staat. U kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier op 'Alles'.

WIJZIGEN VAN HET COOKIEBELEID

Dit cookiebeleid is voor het laatst gewijzigd op 25 januari 2017. Wij kunnen dit cookiebeleid aanpassen.

CONTACT

Uw vragen over dit cookiebeleid kunt u – o.v.v. “Cookiebeleid” – richten aan klantenservice@scheltema.nl.

Bekijk ons cookiebeleid in een PDF-bestand

MINDBUSZEUS2 : scheltema