Cook & Chemist

Cook & Chemist

smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken voor iedere kookliefhebber

Moleculair koken is internationaal een sterk opkomend fenomeen, maar krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Chemici als Hervé This en topkoks als Jonnie Boer, Ron Blaauw en Heston Blumenthal werken samen aan vernieuwingen op culinair gebied.

Maar wat is moleculair koken nu eigenlijk? Kort gezegd is het een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten. Voorbeelden van moleculair koken zijn 'frituren' in stikstof en het op lage temperatuur garen van vacuümverpakt voedsel.

Deze trend is te vertalen naar een manier van koken die ook thuis in de keuken toepasbaar is. Als je weet waarom je een bepaalde handeling in de keuken verricht, krijg je meer inzicht in het kookproces. Waarom moet de bouillon beetje voor beetje bij risotto gevoegd worden en niet in één keer een hele plens? Heeft de manier van bereiden invloed op smaak en textuur? Jazeker!

In Cook & Chemist leggen Cook Eke Mariën en Chemist Jan Groenewold uit hoe je de principes van het moleculaire koken kunt toepassen in de keuken thuis. Ze laten zien dat de smaken intenser worden en geven uitleg over de verschillende manieren van voedselbereiding gebaseerd op de technieken en opvatting van de moleculaire keuken.
Eke Mariën werkt als freelance foodstylist onder meer voor bladen als Delicious, Margriet en Seasons. Daarnaast heeft hij een eigen cateringbedrijf: Eke Kookt.
Jan Groenewold is als docent fysische chemie verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Webshop € 22,50

Tijdelijk niet leverbaar.

Tweedehands
Goed
Winkel € 10,00

Door de coronacrisis is het zeer druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice langer duurt, excuses. We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789061129158
Uitgever
Karakter Uitgevers BV
Druk vanaf
1e
Verschenen
22-06-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
144 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Kookboeken

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema