De briefwisseling tussen Frederik van Eeden en Lodewijk van Deyssel

De briefwisseling tussen Frederik van Eeden en Lodewijk van Deyssel

In opdracht van het Frederik van Eeden Genootschap

Het Frederik van Eeden-Genootschap werd op 26 mei 1934 te Amsterdam opgericht door J. Baert de la Faille, Hans van Eeden, H. Giltay, Herman Heyenbrock, A.W. van Renterghem, J.F.M. Sterck, Nico van Suchtelen, H.W. van Tricht en Louis de Vries. Het genootschap stelde en stelt zich tot taak 'Van Eeden goed te leren begrijpen, zijn beeld voor het nageslacht te bewaren in zijn waarachtige gedaante, zijn werkelijke betekenis vast te leggen door een wel toegewijde, maar toch tevens streng-kritische studie; het daarvoor benodigde materiaal te verenigen in een speciaal archief of museum; in op gezette tijden te houden bijeenkomsten onderwerpen te bespreken die de gemeenschappelijke belangstelling der vrienden van zijn werk levendig houden', aldus Nico van Suchtelen bij de eerste bijeenkomst van het genootschap, op 11 november 1934. Het genootschap geeft sinds 1935 jaarlijks een nummer uit van de Mededelingen van het Frederik van Eeden-Genootschap. Frederik Willem van Eeden, auteur van classics als De kleine Johannes en Van de koele meren des doods, behoort tot de belangrijkste moderne Nederlandse schrijvers. Als schrijver, criticus en redacteur is hij op literair gebied van veel invloed geweest. Aanvankelijk maakte hij deel uit van de Beweging van Tachtig en publiceerde hij in De Nieuwe Gids, maar zijn literaire ontwikkeling volgde al gauw een geheel eigen weg. Daarnaast speelde Van Eeden een rol van betekenis op verschillende maatschappelijke terreinen, waaronder de psychiatrie en de economie. Zo stichtte hij in 1898 de ethisch-communistische productiecoöperatie Walden. Van Eeden onderhield intensieve contacten met literaire, wetenschappelijke en politieke figuren van betekenis in binnen- en buitenland. Onder de buitenlanders bevonden zich Martin Buber, Sigmund Freud, Peter Kropotkin, Walther Rathenau, Rainer Maria Rilke, Upton Sinclair, Rabindranath Tagore en Victoria Welby. Nederlanders met wie hij bevriend geweest is, waren onder anderen Arnold Aletrino, Jacob Israël de Haan, Willem Kloos, Gerrit Mannoury en Van Eedens zwagers Albert Verwey en Willem Witsen.

€ 8,50

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin

Uitgave uit 1964. Roestvlekken op cover en boekband. Lichte slijtage langs de randen van het stofomslag.

€ 8,50

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
geen
Uitgever
N.V. Uitgeversmaatschappij W.E.J. tjeenk Willink
Taal
Onbekend
Bladzijden
395 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd met stofomslag
Rubriek
Literatuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema