Parijs 1900-1960

Parijs 1900-1960

stad van de moderne kunst

Catalogus bij de tentoonstelling Parijs, Stad van de moederne kunst.

Speciaal voor het Gemeentemuseum Den Haag heeft het prestigieuze Centre Pompidou in Parijs een veertigtal topstukken ter beschikking gesteld. Beroemde meesterwerken van onder anderen Kandinsky, Brancusi, Picasso, Matisse, Miró, Giacometti, Léger, Braque en Delaunay zijn op deze tentoonstelling te bewonderen. De bezoeker krijgt dit najaar de eenmalige kans om Parijs als bruisende stad van de moderne kunst in Den Haag te beleven.

In de loop van de 19e eeuw groeide Parijs uit tot een internationale kunstmetropool. Haar invloed en aantrekkingskracht waren zo groot dat vanaf de eeuwwisseling bijna elke ambitieuze kunstenaar zich in de lichtstad kwam vestigen. Picasso streek er neer in 1905 en ontwikkelde er zijn kubisme. Toen mondriaan met het werk van Picasso werd geconfronteerd, verhuisde ook hij naar Parijs om zich het kubisme eigen te maken – wat hem op het spoor zette naar de volledig abstracte kunst. en mondriaan was niet de enige kunstenaar die in Parijs de belangrijkste stappen in zijn carrière zou zetten.

De rijkgeschakeerde, kwaliteitsvolle moderne kunst die in de periode tussen 1900 en 1960 in Parijs ontstond, wordt in deze catalogus uitvoerig geïllustreerd aan de hand van werk van onder meer Matisse, Picasso, Braque, Bonnard, Léger, Duchamp, Miró en Picabia. Deze publicatie geeft niet alleen een levendig beeld van de toenmalige Parijse kunstwereld, maar toont ook hoe vooraanstaande nederlandse kunstenaars als Mondriaan, Van Dongen, de gebroeders Van Velde en de Cobrakunstenaars Appel en Constant er tot hun artistieke wasdom kwamen.

€ 12,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin

Sticker op schutblad

€ 12,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789461300331
Uitgever
WPG Uitgevers BE - Algemeen
Druk vanaf
1e
Verschenen
15-10-2011
Taal
Nederlands
Bladzijden
248 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema