Van Aardaker tot Zwanenbloem

Van Aardaker tot Zwanenbloem

Ruim 20 jaar na de laatste regionale Flora verschijnt Van Aardaker tot Zwanenbloem, de nieuwe Flora van de Duin- en Bollenstreek tussen De Zilk en Katwijk. Schrijvers Jelle van Dijk en Hans van Stijn schetsen in het boek een beeld van de verscheidenheid aan planten in de Duin- en Bollenstreek. Van Aardaker tot Zwanenbloem beschrijft de landschappen in de streek, zoals de duinen, de landgoederen en de bollenvelden en vertelt hoe de flora zich hier heeft ontwikkeld. In het boek wordt teruggekeken op twee eeuwen planten kijken in de regio met als startpunt de Flora Leidensis uit 1840. Verder komen regionale botanici aan het woord en is er voor iedere maand een plant van de maand. Van Aardaker tot Zwanenbloem maakt inzichtelijk dat met de veranderingen in het landschap ook de flora verandert, niet alleen in negatieve maar ook in positieve zin. Het boek is bedoeld voor allen die wel eens of vaak naar wilde planten kijken. Van de wandelaar in bos en duin die geniet zonder van al dat moois de naam te kennen tot de liefhebber die wil weten welke naam er bij die bijzondere grasspriet hoort. In de eerste hoofdstukken komen de verschillende landschappen aan de orde. Natuurlijk krijgen duinen en landgoederen veel aandacht, maar ook wordt ingegaan op de vele onkruidsoorten in en langs het bollenland. In het hoofdstuk Graslanden wordt duidelijk gemaakt dat de moderne bedrijfsvoering leidt tot een soortenarm landschap, waarbij alleen langs sloten nog van enige variatie sprake is.. Daarentegen blijkt de bewoonde omgeving steeds soortenrijker te worden. Vooral braakliggende terreinen en schrale wegbermen leveren verrassend veel soorten op. Ook tussen de straatstenen zijn steeds meer planten te vinden. Hierbij gaat het vaak om zuidelijke soorten die dankzij de opwarming hier kunnen groeien. Noordwijk ligt te midden van diverse prachtige, maar ook kwetsbare natuurgebieden en landgoederen. De vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk (VNVN) wil deze natuur behouden en iedereen de mogelijkheid bieden er meer over te leren en ervan te genieten. De vereniging organiseert daarom excursies en lezingen voor jong en oud, doet onderzoek en komt op voor de belangen van de natuur in de omgeving.

€ 24,95 € 9,90

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel € 9,90

Door de coronacrisis is het zeer druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice langer duurt, excuses. We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789080530829
Taal
Onbekend
Rubriek
Filosofie algemeen

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema