Van Rapenburgerstraat naar Amerika

Van Rapenburgerstraat naar Amerika

de levenstijd van diamantbewerker en kunstverzamelaar Andries van Wezel (1856-1921)

Van Rapenburgerstraat naar Amerika. De levenstijd van diamantbewerker en kunstverzamelaar Andries van Wezel (1856-1921)

Rein van der Wiel


Andries van Wezel werd geboren in een arm Joods gezin in de Amsterdamse Rapenburg-buurt. Via zijn opleiding tot diamantbewerker kon hij opklimmen op de maatschappelijke ladder. Zijn belangstelling voor het opkomende socialisme bracht de diamantair aan het einde van de 19de eeuw in de kringen van de SDAP en van de vakbond ANDB. Naarmate hij ouder werd ontwikkelde hij een passie voor beeldende kunst. Hij ging vooral eigentijdse kunst verzamelen, zoals van de Tachtigers, en genoot van de persoonlijke contacten met kunstenaars. Bij zijn overlijden in 1921 vermaakte hij zijn hele collectie aan het Rijksmuseum. De omvang ervan besloeg destijds tien procent van de totale museumcollectie en bevindt zich nog steeds in het museum.

Andries van Wezel (1856-1921) is geen biografie in de strikte zin van het woord. Er zijn nauwelijks egodocumenten van deze belangrijke kunstverzamelaar bekend, daarom wordt hij in deze boeiende uitgave beschreven in het licht van zijn tijd.

€ 29,50 € 7,90

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel € 7,90

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789040076855
Uitgever
Uitgeverij W Books B.V.
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-02-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
256 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Monografieën

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema