De wereld die er nooit kwam

De wereld die er nooit kwam

een geschiedenis van het anarchisme

Ruim honderd jaar geleden raakte de wereld in een stroomversnelling. Wetenschap en religie betwistten elkaar de menselijke ziel en technologische vooruitgang opende de deur naar nieuwe manieren van leven. Ongeremd kapitalisme verbreedde de kloof tussen rijk en arm en de wereld zakte weg in een depressie. Overal was sociale onrust, dreigend vertoonden zich de spoken van anarchisme en terrorisme. Iedereen was kwetsbaar voor de bommen en de kogels van de aanslagen. De nieuwe terreur kon overal toeslaan en drong diep door in de verbeelding. Haar voornaamste wapen was de angst zelf, en de methoden die politiechefs en hun infiltranten hanteerden waren even angstaanjagend. Uit de acties van de terroristen en hun bestrijders groeiden waanideeën over een wereldwijde samenzwering die de twintigste eeuw zouden vergiftigen. In een speurtocht naar deze geschiedenis volgt De wereld die er nooit kwam de met elkaar verstrengelde levens van anarchisten en geheime politie. Dit is, van de Parijse Commune (1871) tot de revolutie in Sint-Petersburg (1905) en verspreid over vijf continenten, het verhaal van de droom van Utopia die plaats maakte voor wanhoop. Het is het portret van een tijdperk waarin het onze op een griezelige manier wordt weerspiegeld.

€ 15,00

Waarom bestellen bij Scheltema

Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis.

Sinds 1853 de mooiste boekhandel van Nederland!

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 15,00

Voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis, binnen de ring van Amsterdam

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789025368371
Uitgever
Singel Uitgeverijen
Druk vanaf
1e
Verschenen
10-05-2011
Taal
Nederlands
Bladzijden
605 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Moderne Geschiedenis

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema