Amsterdamse Gouden Eeuw Reeks The Eye of the Connoisseur

Amsterdamse Gouden Eeuw Reeks The Eye of the Connoisseur

authenticating Paintings by Rembrandt and his contemporaries

Reeks: Amsterdamse Gouden Eeuw Reeks

Welke overwegingen spelen een rol bij het toeschrijven van Nederlandse en Vlaamse schilderijen uit de zeventiende eeuw. Het toeschrijven van oude schilderijen is een van de lastigste taken van de kunsthistoricus. Vooral wanneer een schilderij van een beroemde meester zou kunnen zijn, is de inzet hoog. Het verschil in prijs tussen een werk dat als authentiek meesterwerk wordt gezien en een schilderij 'in de trant van' een bekende meester kan oplopen tot miljoenen euro's. Bovendien kan een herziene toeschrijving dramatische gevolgen hebben voor ons begrip van de kunstgeschiedenis. 'The Eye of the Connoisseur' bespreekt de overwegingen die een rol spelen bij het toeschrijven van Nederlandse en Vlaamse schilderijen uit de zeventiende eeuw. Tummers brengt de hedendaagse praktijk in verband met zeventiende-eeuwse inzichten. Het schilderij David en Jonathan (Hermitage, St Petersburg), dat in het verleden werd afgeschreven en nu opnieuw als Rembrandt wordt gezien, biedt een unieke gelegenheid om zeventiende- en twintigste-eeuws kennerschap te vergelijken. Anna Tummers is conservator oude meesters bij het Frans Hals Museum in Haarlem.

€ 39,50

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel

Cloth with dustjacket.

€ 39,50

Door de coronacrisis is het zeer druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice langer duurt, excuses. We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789089643216
Uitgever
Amsterdam University Press
Druk vanaf
1e
Verschenen
14-12-2011
Taal
Engels
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Monografieën

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema