Marcus van Eindhoven

Marcus van Eindhoven

Een archeologische biografie van een middeleeuws kind

In maart 2002 werd in de middeleeuwse stadskern van Eindhoven een ontroerende archeologische vondst gedaan. Tijdens een kleinschalige proefopgraving in het hoogkoor van de omstreeks 1250 gebouwde en in 1860 afgebroken Catharinakerk werden de skeletresten gevonden van een tienjarig kind, dat rond het jaar 1300 dichtbij het hoofdaltaar werd begraven. Op grond van het in het gebit bewaard gebleven DNA kon het geslacht worden bepaald: een jongen. Op het skeletje werd een doorboord Venetiaans muntje gevonden, dat met een zijden draadje aan het linnen doodskleed was genaaid. Op dit muntje staat Sint Marcus afgebeeld. Archeologen hebben de jongen daarom Marcus van Eindhoven genoemd. Het kind moet voorname ouders hebben gehad. Hij woonde vermoedelijk in het 400 meter van zijn graf gelegen motte-kasteel Ten Hage. Wellicht was zijn vader of opa kruisvaarder en bracht deze het Venetiaanse muntje mee naar onze streken. Door de uitgebreide reconstructie van zijn gezicht, kleding en geschiedenis heeft Marcus een stukje van zijn verloren identiteit teruggekregen. Met noten en literatuurlijst.

€ 7,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 7,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789053452226
Uitgever
Matrijs
Taal
Nederlands
Bladzijden
112 pp.
Bindwijze
Paperback

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema