Jan Frederik Staal, 1879-1940

Jan Frederik Staal, 1879-1940

de wil van het gebouw en de wil van de tijd

Jan Frederik Staal (1879-1940) was een van de vooraanstaande Nederlandse architecten uit de periode tussen de beide wereldoorlogen. Anders dan collega's als Berlage met de Amsterdamse Beurs en Dudok met het Raadhuis in Hilversum, wordt zijn naam niet geassocieerd met één enkel gebouw. Waarschijnlijk is hij nog het bekendst om de torenflat aan het Amsterdamse Victorieplein (1926-1932), die al spoedig 'De Wolkenkrabber' ging heten, destijds het hoogste woongebouw van Nederland. Toch was Staal geen man van het grote gebaar. Zijn werk kenmerkte zich juist door verfijning, een gedreven perfectionisme. Een aanzienlijk deel heeft inmiddels de status verworven van gemeente- of rijksmonument. Tot Staals belangrijkste gebouwen behoren, behalve de al genoemde, een woningblok aan de J.M. Coenenstraat, het pand van voorheen De Telegraaf aan de Nieuwezijds Voorburgwal en de voormalige Joodsche Invalide (nu GGD) aan het Weesperplein, alle in Amsterdam. Het boek 'Jan Frederik Staal (1879-1940)' brengt Staals werken, voor het eerst in hun geheel, in kaart en is voorzien van ruim 225 illustraties, merendeels niet eerder gepubliceerd.

Verkocht

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
ISBN
9789076643410
Taal
Nederlands
Bladzijden
231 pp.
Rubriek
Architectuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema