In de greep van Siberische lemmingen

In de greep van Siberische lemmingen

Bart Ebbinge bericht uit Taimyr over onze ganzen, lemmingen en hun vijanden. Hoe overleeft een groep wetenschappers op een vrijwel ongerept, uitgestrekt schiereiland in Siberië? Hoe zorg je dat een team onderzoekers toch nog met een helikopter naar je onderzoeksgebied wordt gebracht, terwijl de Russische meteostations van alles verzinnen om maar niet te vliegen? Bart Ebbinge vertelt over zijn onderzoeksexpedities in het moeilijk bereikbare Noord-Siberische natuurgebied op het Taimyr-schiereiland. Hij onderzoekt waarom de populatie zwartbuikrotganzen sterk is gedaald en wat het broedsucces van de zwartbuikrotgans bepaalt. Hij berichtte tijdens zijn verblijf in Siberië vrijwel wekelijks via zijn weblog op de site van Vara Vroege Vogels. In dit boek lees je het hele verhaal over de hechte vriendschappen, de Russische banja, af en toe een glaasje wodka, reizen met zware Russische helikopters en het gevaar van mist! Bart Ebbinge (1949) is senior onderzoeker bij het Centrum voor Ecosystemen van Alterra (Wageningen). Hij doet al ruim 30 jaar onderzoek aan ganzen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zweden en in de arctische broedgebieden op Spitsbergen en in Noord-Siberië. Hij heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en is niet alleen een gedreven onderzoeker, maar heeft ook het uitdragen van onderzoekresultaten naar een breed publiek hoog in zijn vaandel staan. Dit blijkt uit zijn boeken Ganzen, grazers op trek langs de vorstgrens en Ganzen en Zwanen, arctische trekvogels bij boeren te gast, die hij samen met fotograaf Hans Dekkers heeft gemaakt.

€ 4,99
Let op, dit is een ebook!

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

ISBN
9789050113632
Uitgever
KNNV Uitgeverij
Druk vanaf
1e
Verschenen
07-12-2010
Taal
Nederlands
Bindwijze
Ebook EPUB
Rubriek
Reisverhalen

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema