De intrede van Christus in Brussel

De intrede van Christus in Brussel

James Ensor

Na de – overigens zeer blijde – intrede van James Ensor in Ludions merchandisingaanbod, konden we niet meer om de grote Oostendse meester heen. Het werd tijd een nieuw boek aan hem te wijden. En wel over zijn meest gekende en in meerdere betekenissen grootste werk: De Intrede van Christus in Brussel in 1889, thans in het Getty Museum in Los Angeles. Wat de Guernica is voor Spanje en de wereldvrede, en het barokke geweld van Rubens voor het katholieke Antwerpen nà de Spanjaarden, is deze Intrede voor de maskerade en de belgitude. Onnoembare gevoelens van onbehagen, stil protest, surrealisme, potsierlijkheid, absurde situaties, transcendentie: het zit er allemaal in. Het visionaire 'what if'-scenario dat zich op het doek afspeelt, is ontluisterend, sensationeel, en niet te vergeten: bijzonder kleurrijk.
Al die aspecten probeert dit boek eruit te lichten en te benadrukken met behulp van zorgvuldig uitgekozen en afgemeten details, die letterlijk inzoomen op de burleske figuren in de stoet. De 'whodunnit' die de Intrede óók een beetje is, wordt er op slag gemakkelijker, maar niet minder interessant door. De kleurrijke personages wordt daarbij natuurlijk alle eer aangedaan. Verder wijdt auteur Patricia G. Berman hoofdstukken aan direct of indirect verwante thema's, zoals het urbanisme en de Belgische kunstscène in Ensors tijd, de ontstaansgeschiedenis van het doek, en ook de politiek van toen en het bewind van Leopold II passeren de revue. Tenslotte focust Berman op de rol van de kunstenaar als rebel, maar ook als, jawel, 'verlosser'...
Ontdek of herontdek de wereld van James Ensor, en van De Intrede van Christus in Brussel in 1889, een spandoek van een meesterwerk.

€ 35,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 35,00

Voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Bestel de mooiste boeken, gewoon thuis. #ikleesthuis

ISBN
9789055449781
Uitgever
WPG Uitgevers BE - Algemeen
Druk vanaf
1e
Verschenen
25-11-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
128 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema