Perspectieven op de godsdienstvrijheid en de verhouding tussen staat en religie

Perspectieven op de godsdienstvrijheid en de verhouding tussen staat en religie

Bundel ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het NTKR (Tijdschrift voor Recht en Religie)

Deze bundel ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het NTKR, Tijdschrift voor Recht en Religie, kent twee delen; I: de scheiding van ‘kerk en staat’ en de gevolgen voor het recht van religieuze organisaties, en II: de vrijheid van godsdienst vanuit religieus perspectief. Niet alleen de visie van westerse juristen, maar ook visies vanuit verschillende godsdiensten komen aan bod. Aan de orde komen in deel I: – ‘Verbondenheid van Kerk en Staat in het vroegmoderne regalisme’; – ‘De gevaarlijke verleiding van de staatskerk’; – ‘Overheidsfinanciering voor geloofsgemeenschappen in de Straatsburgse jurisprudentie’; – ‘De relatie tussen religie en staat in de islam’; – ‘Wat God verbonden heeft… Het spanningsveld van de rooms-katholieke echtscheiding in de Nederlandse samenleving anno 2018’; – ‘“Hun eigen statuut”: kerkelijk primaat of statelijk privaat?’; – ‘De relatie tussen de vrijheid van godsdienst voor geloofsgemeenschappen op organisatorisch vlak en de vrijheid van vereniging’; en – ‘Gelijke behandeling en personeelsbeleid binnen kerkelijke organisaties: is artikel 3 Awgb over zijn juridische houdbaarheidsdatum?’ In deel II komen visies op de vrijheid van godsdienst aan de orde vanuit verschillende godsdiensten: – ‘Vrijheid van godsdienst binnen de kerk?’; – ‘Waar is de uitgang? Godsdienstvrijheid, het recht op uittreding, geloofsafval en het apostasieverbod in joodse, christelijke en islamitische geloofsgemeenschappen’; – ‘Een licht voor de naties. Vrijheid van godsdienst voor de vreemdeling, de afvallige en als fundament voor staatsinrichting’; – ‘“Er is geen dwang in de godsdienst.” (9:129). Het recht op godsdienstvrijheid en burgerlijke vrijheden in de islam’; en – ‘Godsdienstvrijheid en meervoudige religieuze betrokkenheid: naar een intercultureel perspectief’.

€ 34,50

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Webshop € 34,50

Afwijkende levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

ISBN
9789462511965
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.
Druk vanaf
1e
Verschenen
15-01-2019
Taal
Nederlands
Bladzijden
224 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Rechten algemeen

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema