Elia

Veelvuldig bekroond auteur Christopher Paul Curtis weet goed hoe een elfjarige de wereld ziet: als kind, maar met steeds meer begrip voor wat volwassenen tussen de regels door zeggen. De wereld die Elia ziet kent verschillende kanten. Zijn avontuur speelt zich af in een van de eerste nederzettingen in Canada, waar vrijgevochten slaven zich vestigden en een nieuw leven opbouwden. Elia is een indringend boek dat alles in zich heeft om een klassieker te worden. Avontuurlijk kinderboek tegen de achtergrond van slavernij Elia is het eerste kind dat in vrijheid geboren wordt in Buxton, een nederzetting die in 1849 door een blanke dominee is opgericht voor vrijgekochte slaven in Canada. Elia is een jongen als alle andere jongens van elf jaar. Hij gaat naar school, haalt kattenkwaad uit maar helpt ook andere families met klussen in en om het huis. Buxton is een hechte, warme gemeenschap, iedereen kent iedereen en helpt waar mogelijk. Als een nieuw vrijgekocht gezin zich vestigt is iedereen in rep en roer en wordt er een groot feest gevierd. Maar niet iedereen in deze gemeenschap is te goeder trouw; dat blijkt als er geld gestolen is. Geld van Elia's vriend Leroy, een oudere man, die dat zo vlijtig bij elkaar had gespaard om de rest van zijn familie vrij te kopen. Elia heeft een vermoeden wie het gedaan kan hebben en besluit een gevaarlijke reis te ondernemen naar Amerika om de dief te vinden. Hij komt terecht in de afschuwelijke wereld van slavernij, die z'n ouders ontvlucht zijn en hij nooit gekend heeft. Een leven dat hij nooit zal hoeven leiden, als hij tenminste veilig terug kan keren. 'Oooh, ik wou dat ik een uitgever was, want ik zou alleen al om dit boek een uitgeverij willen beginnen.' Edward van de Vendel

€ 6,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 6,00

We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789046805527
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Druk vanaf
1e
Verschenen
22-09-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
302 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Kinderboeken 10 - 12 jaar

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema