Vrijheid verzekerd?

Vrijheid verzekerd?

Een onderzoek naar de reikwijdte van de vrije advocaatkeuze in rechtsbijstandverzekeringen

Reeks: ACIS-serie (15)

In dit proefschrift gaat de auteur in op de achtergrond en strekking van het recht van vrije advocaatkeuze, dat in de Nederlandse wet is opgenomen in artikel 4:67 lid 1 onder a Wft. Dit recht is gebaseerd op Europese Richtlijn 87/344/ EEG. Op 7 november 2013 heeft het Hof van Justitie van de EU inzake het arrest van verzekerde Sneller tegen DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringsmaatschappij een ruime uitleg gegeven aan het recht van verzekerden om onder een rechtsbijstandverzekering hun rechtshulpverlener te kiezen wanneer sprake is van een gerechtelijke of administratieve procedure. De auteur gaat in op de achtergrond van het recht van vrije advocaatkeuze en de plaats die het inneemt in een pakket aan maatregelen dat de Europese regelgever heeft geïntroduceerd om belangenconflicten tussen verzekeraars en verzekerden te voorkomen en bestrijden. Tevens beschrijft hij de huidige status quo die in Nederland is ontstaan sinds het baanbrekende arrest van het Hof van Justitie van de EU van 2013. Dit proefschrift verschaft daarmee inzicht in de achtergrond van het recht van vrije advocaatkeuze maar biedt tevens aanknopingspunten ten behoeve van het vinden van een nieuwe balans tussen een betaalbare rechtsbijstandverzekering en een redelijke mate van keuzevrijheid bij het kiezen van een rechtshulpverlener.

€ 79,50

Waarom bestellen bij Scheltema?

Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis.

Sinds 1853 de mooiste boekhandel van Nederland!

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel € 79,50

Voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis, binnen de ring van Amsterdam

Reserveren en ophalen op het Rokin.

Nieuw Webshop € 82,00

Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

ISBN
9789462511934
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.
Druk vanaf
1e
Verschenen
08-11-2018
Taal
Nederlands
Bladzijden
400 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Privaatrecht

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema