Magazine !

Magazine !

150 jaar Nederlandse publiekstijdschriften

MAGAZINE!150 jaar Nederlandse publiekstijdschriftenMagazine! 150 jaar Nederlandse publiekstijdschriften verschijnt ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling over publiekstijdschriften in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Het boek beschrijft in vogelvlucht de geschiedenis van bekende Nederlandse tijdschriften. Pakkende citaten, interessante feiten en prachtige foto's brengen de geschiedenis van oudere of langlopende bladen zoals Eigen haard, De aarde en haar volken, Panorama, Libelle, Donald Duck en Viva en van recente bladen als Quote, Webber, Happinez en Linda tot leven. Daarbij is er aandacht voor de politionele acties in de Katholieke illustratie, het spraakmakende artikel over de pil in de Libelle van 1968, de hulp van Okki bij de eerste leeslessen, de song-teksten in Tuney Tunes en de opvoedingsadviezen van J/M.In een dertigtal artikelen komen allerlei aspecten van tijdschriften aan bod. Vormgeving en fotografie, columns en rubrieken, gezinsbladen en de roddelpers, e-zines en weblogs, al deze onderwerpen zijn in dit boek te vinden. Aan de hand hiervan is de ontwikkeling van het publiekstijdschrift in Nederland te volgen. Tegelijk maakt het boek duidelijk welke belangrijke rol tijdschriften spelen in de samenleving. Zo is het ook een geschiedenis van Nederland door de ogen van publiekstijdschriften.De bijdragen zijn geschreven door tal van bekende wetenschappers, journalisten en medewerkers van de Koninklijke Bibliotheek, die vanuit hun specifieke deskundigheid geschreven hebben over de onderwerpen en tijdschriften. Een uitgebreide inleiding en deskundige bibliografie maken dit rijk ge ustreerde en informatieve boek tot een must voor iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van Nederlandse publiekstijdschriften in de afgelopen 150 jaar.

€ 12,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 12,00

We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789040082740
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
Druk vanaf
1e
Verschenen
17-11-2006
Taal
Nederlands
Bladzijden
224 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Cultuurgeschiedenis

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema