Nederland en de jaren zeventig

Nederland en de jaren zeventig

Geen decennium roept zulke tegenstrijdige beelden op als de jaren zeventig. Het was de tijd van radicale hervormingsplannen, van het streven naar medezeggenschap en emancipatie, van Dolle Mina, de strijd van de vakbonden voor inkomensnivellering, de krakers, en natuurlijk het kabinet-Den Uyl. De jaren zeventig hadden evenwel ook een heel ander gezicht, zoals de onstuitbare opmars van Hans Wiegels VVD, het `Ethisch Reveil van CDA-leider Dries van Agt en de opkomst van de Evangelische Omroep. De Utrechtse historicus Duco Hellema, zelf een `babyboomer, presenteert in Nederland en de jaren zeventig het verhaal van een samenleving op drift. Het waren in eerste instantie vooral linkse strijdformaties die de politieke arena betraden (en de spelregels veranderden). Maar al snel ontstonden tegenkrachten die zich ergerden aan het linkse gedram, aan langharige demonstranten, opbouwwerkers, studenten en krakers. Tegen de achtergrond van een aanzwellende economische crisis verloren radicale en linkse hervormers steeds meer het initiatief. Net als elders in de westerse wereld begon de politieke atmosfeer tegen het einde van de jaren zeventig om te slaan. De kruisraketten zorgden weliswaar nog voor jarenlange onrust, maar het tijdvak van de grote hervormingsplannen was begin jaren tachtig voorbij. Over de auteur(s): Duco Hellema is als hoogleraar in de Geschiedenis der Internationale Betrekkingen verbonden aan het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht.

€ 25,00
Let op, dit is een ebook!

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

ISBN
9789461273567
Uitgever
Boom
Druk vanaf
1e
Verschenen
28-11-2012
Taal
Nederlands
Bladzijden
352 pp.
Bindwijze
Ebook EPUB
Rubriek
Geschiedenis algemeen

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema