De Berging van de Koersk

De Berging van de Koersk

Er heeft opnieuw een ernstig ongeluk plaatsgevonden met een Russische onderzeeër, zo meldt het Russische staatspersbureau op 8 november. De ramp roept herinneringen op aan het tragische lot van de Koersk. 'De Berging van de Koersk' vertelt het hele verhaal.

In augustus 2000 zinkt de Russische kernonderzeeboot Koersk na een aantal explosies in het voorste compartiment. Honderachttien mensen zitten vast op een diepte van meer dan 100 meter, een gruwelijk scenario is werkelijkheid geworden. Na een aantal dagen wordt duidelijk dat bij dit verschrikkelijke ongeluk alle bemanningsleden zijn omgekomen. Het zinken van de Koersk, met aan boord vierentwintig ballistische raketten, twee kernreactoren en een onbekend aantal torpedo's wordt voor Rusland een nationaal symbool van verdriet en rouw. De Russische president Poetin belooft in eigen persoon aan het volk dat de Koersk binnen een jaar geborgen wordt.

'Welkom gij moeilijkheden' is de lijfspreuk van het familiebedrijf Mammoet. De berging van de Koersk bevat álle mogelijke moeilijkheden: uitputtende onderhandelingen met de Russen, nooit eerder gebruikte technieken en een uiterst ingewikkelde logistieke planning, maar bovenal de enorme tijdsdruk op het project. Na september is de berging, door de beginnende herfststormen op de Barentszzee, vrijwel niet meer haalbaar. Onder toeziend oog van de wereld wordt in oktober 2001 het onmogelijk geachte tot een succesvol einde gebracht.

'De Berging van de Koersk' vertelt het ware verhaal over deze uiterst complexe operatie. De persoonlijke belevenissen van twee Hollandse broers die de opdracht voor de berging van de eeuw weten binnen te slepen. Zwoegende bergers aan boord van de hijsponton. Onvermoeibare duikers die dag en nacht werken in een race tegen de klok. En tenslotte de Russische ingenieurs. Eerst ontwierpen en bouwden zij de Koersk om vervolgens jaren later van de Russische regering de opdracht te krijgen haar te bergen.

Naast een fascinerend verhaal over de berging is het boek rijk geïllustreerd met foto's. Tevens bevat het boek uitgebreide technische informatie over de revolutionaire bergingsmethode die uniek is in de maritieme wereld. In de tekst verwijzen voetnoten naar de bijbehorende DVD waar de lezer kan kijken en luisteren naar extra informatie waardoor de persoonlijke beleving van de direct betrokkenen nog tastbaarder wordt. De DVD bevat tevens een boeiende documentaire met unieke beelden op de Barentszzee en een computeranimatie van de berging.

€ 10,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin

Incl. DVD

€ 10,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789051791051
Uitgever
Gopher B.V.
Druk vanaf
2e
Verschenen
01-01-2003
Taal
Nederlands
Bladzijden
184 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Literatuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema