Goed koken

Goed koken

en wat je daarvoor moet weten

Onmisbare gids voor iedereen die écht goed wil koken

Goed koken is geen kookboek, maar een gids die de thuiskok helpt de weg te vinden in het groeiende universum van ingrediënten, recepten, voedselveiligheid en keukenapparaten, om zo uit te komen bij een geslaagde maaltijd.
Recepten staan vaak vol tegenstrijdigheden en zelfs goede recepten zijn geen garantie voor succes, omdat het meestal gaat om incomplete beschrijvingen door de receptenmaker. Met behulp van deze gids kan een slecht recept worden omgetoverd tot een goed recept. McGee gaat uit van de moderne wetenschap over koken en vertaalt deze naar praktische en betrouwbare informatie, waarmee fouten in recepten kunnen worden herkend en aangepast. Door te vertellen wat werkt en waarom, leert Goed koken de thuiskok improviseren en experimenteren met de meest uiteenlopende gerechten.
Goed koken is een aanwinst voor iedereen: van beginners die graag de basis van het koken willen leren tot amateurkoks die hun kennis willen bijspijkeren en professionele koks die hun kennis van bestaande recepten vanaf stap één willen vernieuwen.

Auteur van de bestseller
Over eten en koken

In zijn inmiddels bekende, vaak geestige stijl, maakt Harold McGee ons deelgenoot van de verbazingwekkende knowhow die hij zich tot in alle uithoeken van de culinaire wetenschap, moleculaire gastronomie en keukencultuurgeschiedenis heeft verworven. Kortom: Het geheim van de kok hoort thuis in de keuken van elke kookliefhebber!

'Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden.' Wine en Food Professional over Over eten en koken

De pers over Over eten en koken:

'Een goudmijn van informatie over elk ingredient en elk kookproces, met het antwoord op alle vragen die je maar ooit over eten zou kunnen hebben. Er zit geen enkel recept in, maar ik beschouw het als een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' Jamie Oliver

'Ik adviseer dit boek aan iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen, niet als hobby, maar omdat begrip van materialen en processen, zelfs of juist op moleculair niveau, tot betere resultaten leidt.' Johannes van Dam

'Verbijsterd volledig en goed verteld.' Midas Dekkers

'Om veel redenen is dit boek ontzettend de moeite waard.'
de Volkskrant

'Hoogst indrukwekkend.' Financieel Dagblad

'Standaard- en meesterwerk.' Trouw

€ 25,00

Waarom bestellen bij Scheltema

Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis.

Sinds 1853 de mooiste boekhandel van Nederland!

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 25,00

Voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis, binnen de ring van Amsterdam

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789046805756
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-11-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
552 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Kookboeken

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Nieuwe Nederlandstalige boeken worden gratis verzonden. Voor tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per boek. Er wordt € 1,- extra per boek gerekend bij verzending naar België.

Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema