Religie in en notendop

Religie in en notendop

wat iedereen wil weten over jodendom, christendom en islam

Waarom is het symbool voor het christendom een kruis? Is Mohammed voor moslims wat Christus is voor christenen? Hebben spijswetten, zoals het verbod op varkensvlees voor joden en moslims, een hygiënische functie? Waarom zijn er in een moskee geen afbeeldingen van Mohammed te zien? Wordt vrouwenbesnijdenis voorgeschreven door de koran? Is 'gereformeerd' eigenlijk hetzelfde als 'hervormd'? En wat is 'protestant' dan precies?
Om wegwijs te worden in onze multiculturele samenleving is het onontbeerlijk om een goede basiskennis te hebben van het joodse, het islamitische en het christelijke geloof. De betekenis van deze godsdiensten beperkt zich niet tot het persoonlijke leven van de gelovigen. Ons onderwijs, onze cultuur en onze kunst zijn immers doortrokken van normen en waarden die hun oorsprong hebben in deze religieuze tradities.
Religie in een notendop biedt de hedendaagse lezer een inleiding in de belangrijkste aspecten van christendom, jodendom en islam. Hoe zijn ze ontstaan, wat zijn de heilige teksten, welke verhalen worden er verteld, wat betekenen de verschillende rituelen en symbolen? Dit boek, dat zowel een prettig leesbare inleiding is als een handzaam naslagwerk, biedt een antwoord op al deze vragen.

Verkocht

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
ISBN
9789035130166
Uitgever
Prometheus, Uitgeverij
Druk vanaf
7e
Verschenen
18-11-2005
Taal
Nederlands
Bladzijden
135 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Theologie

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema