Cartografie van de liefde

Cartografie van de liefde

een atlas voor het hart

Wetenschappelijke beschouwingen en landkaarten van een imaginaire wereld verduidelijken de verschillende aspecten van de liefde.

Cartografie van de Liefde is een bijzondere atlas die het ongrijpbare begrip liefde eindelijk in kaart heeft gebracht. Dit boek neemt u mee naar een betoverende wereld die nieuw en vreemd is en toch zo herkenbaar en vertrouwd. In deze imaginaire wereld, waar de weg naar Verlangen oneindig lijkt te meanderen, wordt u meegevoerd naar de smeulende Passievulkaan en steden en gebieden als Jaloezie, De Oceaan van Diepe Ellende en Hals over de Kop. Het landschap van de liefde is niet langer een terra incognita. Op deze fascinerende reis is gevoel de enige bagage die u nodig heeft. Verbeeldingskracht is uw onmisbare kompas!

Cartografie van de Liefde is associatief en uitdagend voor hoofd en hart. De boeiende essays van Diana Issidorides plaatsen het begrip liefde in een modern wetenschappelijke en sociale context. Op een onderhoudende manier benaderen ze vele aspecten van de liefde vanuit de biologie, de evolutionaire psychologie en de gedragswetenschappen. Daarnaast bevat deze atlas ook speelse elementen die spannend, leerzaam en verassend zijn.

Cartografie van de Liefde zal uw ideeën over liefde voorgoed veranderen!

Diana Issidorides was als kind al nieuwsgierig naar nieuwe landschappen en uitzichten. Ze is geboren in de Verenigde Staten en groeide op in Libanon en Griekenland. Haar nieuwsgierigheid en reislust brachten haar ook naar onze binnenwereld. Ze studeerde cognitieve psychologie aan de University College in Londen, en promoveerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Wetenschapscommunicatie echter stal haar hart. Ze is verbonden aan NEMO, het Nederlands Centrum voor Wetenschap en Technologie, waar ze onder andere innovatieve en interactieve publiekstentoonstellingen over psychologie, het brein en genetica ontwikkelt. Op een speelse en poëtische manier brengt ze hedendaags wetenschappelijk onderzoek tot leven voor een breed publiek. Haar ideeënrijkdom en wetenschappelijke achtergrond zijn de twee ingrediënten die als basis dienden voor de teksten en de inhoud van de kaarten. Diana Issidorides woont en werkt in Amsterdam.

Verkocht

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
ISBN
9789076522067
Uitgever
Meteor Press
Druk vanaf
1e
Taal
Nederlands
Bladzijden
96 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd met stofomslag
Rubriek
Filosofie
Illustraties
Moksch-D'Ailly, W.

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema