Waarom vrouwen van apen houden

Waarom vrouwen van apen houden

De vergeefse mensenliefde voor Bokito en andere apen

De ontsnapping van de gorilla Bokito uit de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp, op 18 mei 2007 (de dag van het 150-jarig bestaan van de dierentuin), heeft nationaal en internationaal andermaal de aandacht gevestigd op de verhouding tussen vrouwen en apen. Die aandacht is niet nieuw. Al eeuwenlang treft men een innige band aan tussen vrouwen en apen. In de moderne tijd lijkt elke apensoort zijn eigen toegewijde vrouw te hebben.
Stine Jensen is deskundige op het gebied van de verhouding tussen apen en mensen. Na de aanval van Bokito op een van zijn bewonderaarsters werd Jensen door verschillende media om commentaar gevraagd. Jensen werd bekend door haar boek Waarom vrouwen van apen houden, waarop ze in 2002 promoveerde aan de Universiteit Maastricht. In dit veelgeprezen boek maken we een reis langs de liefdesgeschiedenis tussen de vrouw en de aap in een selectie van korte verhalen, romans, films en (populaire) wetenschap van de twintigste eeuw.
De relatie tussen de vrouw en de aap wordt in Waarom vrouwen van apen houden steeds in verband gebracht met recente wetenschappelijke debatten. Het resultaat is een bijzondere verbeeldingsgeschiedenis, waarin niet alleen hoofdrollen zijn weggelegd voor de vrouw en de aap, maar ook voor de verwevenheid van cultuur en wetenschap, feit en fictie, en waarheid en verbeelding.
Speciaal voor deze nieuwe editie schreef Stine Jensen een voorwoord, waarin zijn uitgebreid ingaat op de Bokito-affaire.
Stine Jensen (1972) is literatuurwetenschapper en filosoof. Ze publiceerde eerder onder meer het succesvolle Turkse vlinders, schrijft literatuurrecensies in NRC Handelsblad en vertelt maandelijks in haar rubriek 'De wereld volgens Stine' in het radioprogramma Desmet Live over actuele kwesties in de politiek en cultuur. In het najaar van 2007 verschijnen haar essaybundel Goddelijke brulapen en, ter gelegenheid van Dierendag 2007, de bundel Voor de dieren, de mooiste Nederlandstalige verhalen over onze omgang met dieren.
'Zeer bijzonder, vermakelijk, ontroerend, leerzaam boek over vrouwen en apen en nog veel meer.' RONALD GIPHART RAILS

Verkocht

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
ISBN
9789044610970
Uitgever
Prometheus, Uitgeverij
Druk vanaf
2e
Verschenen
30-05-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
328 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Literatuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema