Volgspot

Volgspot

Op een ochtend, vlak voor Kerstmis, nadat er een zware storm over Londen geraasd is, zoek een oudere vrouw haar weg door de stad. Een ware sneeuwjacht van herinneringen aan de hoogte- en dieptepunten in haar leven trekt door haar hoofd, haar eens zo glansrijke carrière, de bijzondere momenten en zware beproevingen.

Als jonge actrice krijgt Molly Allgood een verhouding met de zestien jaar oudere John Synge, de huisschrijver van het theater waaraan Molly verbonden is. Synge is een poëet die zich uit in onstuimige taal en gedreven wordt door stormachtige passies. Maar zijn leven wordt ingeperkt door de mores van zijn tijd en beheerst door zijn godvruchtige moeder.

Molly is een opstandig, sensueel en levenslustig meisje dat ervan droomt te schitteren in Amerika. Ze heeft tientallen aanbidders op het toneel, maar achter de schermen heeft ze alleen oog voor haar minnaar John. Hun verhouding, die door vrienden en familie afgekeurd en tegengewerkt wordt, kent een turbulent, soms wreed, maar ook dikwijls teder verloop.

Volgspot is de geschiedenis van een tomeloze liefde, van scheiding en verzoening, en van de moed die nodig is om volstrekt voor eigen rekening te leven.
Het is een diep ontroerende en uiteindelijk bemoedigende roman vol bruisende taal en onvergetelijke personages. Het is een hommage aan het vertellen zelf.Over de auteur(s):
Joseph O'Connor (geboren in 20 september 1963 te Dublin, Ierland) geldt als een van de grootste auteurs van dit moment. Voordat hij in 1991 debuteerde met zijn roman Cowboys and Indians was hij werkzaam als journalist voor onder andere The Sunday Tribune en het tijdschrift Esquire. Na zijn debuut schreef Joseph O'Connor romans, essays, toneelstukken en filmscripts. De boeken van Joseph O'Connor zijn in circa 30 talen vertaald.
Joseph O'Connor is de broer van zangeres Sinéad O'Connor.

De pers over boek 'Volgspot'
'Ik merkte bij het lezen van Volgspot dat ik steeds langzamer ging omdat ik geen enkele zin wilde missen. Ik belde spontaan vrienden op en las ze passages voor. Dat overkomt met bijna nooit. Dit is een uitzonderlijk, verrukkelijk boek.'
Michael Cunningham

'Wanneer ik aan Volgspot denk, verdringen de volgende woorden zich om als eerste gehoord te worden: briljant, schitterend, enerverend, hartverscheurend, meesterlijk. Want zo goed is dit boek.'
Roddy Doyle

'Meesterlijk... Met zijn eerdere romans ontwikkelde auteur Joseph O'Connor een unieke manier om een breed palet naar zijn vertellershand te zetten. Onder meer door gebruik te maken van fictieve documentatie en tekstuele avonturen buiten de gebaande paden. in Volgspot wordt een nieuwe dimensie aan die prestatie toegevoegd, meer afgebakend, maar juist des te knapper omdat hij zich ingeleefd heeft in werkelijke levens en de tijd waarin die zich afspeelden. Joseph O'Connor schrijft lyrisch en aangrijpend.'
Financial Times

'Volgspot van Joseph O'Connor vertelt het tedere verhaal van een ongewone en tot mislukken gedoemde liefde tussen de actrice Molly Allgood en de toneelschrijver John Millington Synge. Het wordt verteld met een fenomenaal stilistisch vermogen en een rijkdom aan historische details, en brengt het leven van anderen nabij op een manier die zeldzaam is in de literatuur.'
Colm Tóibín

'Auteur Joseph O'Connor toont de voor hem typerende virtuoze verbeeldingskracht en emotionele diepgang. Deze roman zit niet alleen indrukwekkend goed in elkaar, maar is ook geschreven in een taal die van een Joyceaanse rijkdom is.'
The Sunday Times

'Het is een prachtig liefdesverhaal, en meer: een virtuoze proeve van literair vermogen, een hommage aan het Iers-Engelse erfgoed van verhalen vertellen en lyrisch taalgebruik. En dat boordevol inlevingsvermogen en vakmanschap.'
The Irish Times

€ 19,95 € 7,90

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel € 7,90

Door de coronacrisis is het zeer druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice langer duurt, excuses. We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789041416353
Uitgever
Anthos
Druk vanaf
2e
Verschenen
01-03-2011
Taal
Nederlands
Bladzijden
255 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Literatuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema