Het geluid van vallende dingen

Het geluid van vallende dingen

Het leek alsof hij nog iets wilde zeggen. Hij zei niets.
‘Maar je hebt me nog geen antwoord gegeven,’ drong ik aan. ‘Wat doe jij voor de kost?’
Er viel een stilte. Wat zal er in die twee seconden niet door zijn hoofd gegaan zijn; nu, na al die tijd, snap ik dat. De berekening, de weigering, de terughoudendheid.
‘Ik ben piloot,’ zei Laverde. ‘Ik wás piloot, beter gezegd. Ik ben nu piloot in ruste.’
‘Piloot waarvan?’
‘Piloot van dingen die vliegen.’
‘Dat snap ik, maar wat voor dingen dan? Passagiersvliegtuigen? Bewakingshelikopters? Op dit vlak ben ik ...’
‘Luister, Yammara,’ kapte hij me kalm maar beslist af, ‘ik vertel mijn leven niet zomaar aan jan en alleman. Verwar een potje samen biljarten alsjeblieft niet met vriendschap.’
Ik had me beledigd kunnen voelen, maar dat was niet zo. Ik dacht aan Elena Laverde, zijn echtgenote. Op een dag in een willekeurig jaar verdween Ricardo uit haar leven en ging hij de gevangenis in. Wat zou hij gedaan hebben? Zou zijn vrouw hem in al die jaren niet hebben opgezocht? Hoe raakte een piloot verzeild in biljartcafés in het centrum van Bogotá, waar hij zijn geld verbraste aan weddenschappen? Misschien was dat het moment waarop voor het eerst, op een intuïtieve, basale manier weliswaar, de gedachte in me opkwam die later nog in allerlei bewoordingen, soms zelfs zonder dat er woorden aan te pas hoefden te komen, zou terugkeren: Deze man is niet altijd deze man geweest. Deze man was vroeger een ander.

€ 12,50

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Webshop € 12,50

Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

ISBN
9789056724382
Uitgever
Signatuur
Druk vanaf
1e
Verschenen
02-11-2012
Taal
Nederlands
Bladzijden
272 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Literatuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema