Krijgspolitiek

Krijgspolitiek

de lessen van klassieke denkers

Ook 11 september heeft weer duidelijk gemaakt dat we in andere, gevaarlijke tijden leven, waarin een nieuw soort leiderschap nodig is. Sterke bevolkingsgroei, toenemende ongelijkheid en groeiende armoede vergroten het religieus, etnisch en nationalistisch extremisme.

Volgens Kaplan kunnen wereldleiders en andere besluitvormers beter afscheid nemen van het idee dat democratie en vrijhandel overal op de wereld vrede en harmonie brengen. Kaplan pleit voor een realpolitik: het afwenden van rampen om het ergste te voorkomen en het afscheid nemen van de westerse wereld als bewaker van universele morele principes.

In Krijgspolitiek analyseert Kaplan het werk van klassieke denkers als Confusius, Thucydides, Machiavelli, Hobbes en Churchill, die vonden dat de wereld een amoreel oorlogsgebied is, dat barbarisme wel beteugeld maar niet uitgeroeid kan worden en dat politiek niet gebaseerd kan zijn op hoogstaand moralisme. In een briljante, heldere analyse verbindt Kaplan de lessen uit het verleden met de uitdagingen van de 21e eeuw.

'Een van de meest diepgaande en tot nadenken stemmende boeken die ik onlangs heb gelezen. Even leesbaar als stimulerend.'

Henry Kissinger

'Robert Kaplan laat zien dat het gedachtegoed van filosofen en historici uit de oudheid belangrijke lessen vormen voor de wereldleiders van nu.'

John Gray, Londen School of Economics

'Een voortreffelijk waarnemer en begenadigd schrijver [...] zijn thema's zijn de juiste, zijn gesprekpartners de beste [...].'

NRC Handelsblad

Robert Kaplan is correspondent van The Atlantic Monthly en 'senior fellow' van de New America Foundation. Van hem verschenen Reis naar de einden der aarde, Het einde van Amerika, Balkanschimmen, Het anarchistisch pandemonium en Oostwaarts.

€ 8,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 8,00

We streven naar voor 15:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789027476784
Uitgever
Unieboek | Het Spectrum
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-07-2002
Taal
Nederlands
Bladzijden
218 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Geschiedenis algemeen

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema