Edgar Fernhout de sprong is nu gemaakt

Edgar Fernhout de sprong is nu gemaakt

Na de Tweede Wereldoorlog ging Edgar Fernhout (1912-1974) zijn stillevens, portretten en landschappen stap voor stap losser schilderen, in een wisselwerking tussen toon en toets. Na de dood van zijn moeder Charley Toorop, ‘springt’ hij in 1958 over op de abstracte weergave van de natuur: bomen, duinen, strand en zee, onder verschillende weersomstandigheden, in verschillende seizoenen met de wisseling van dag en nacht. Met de verfstreken en de keuze van de kleuren gaf hij niet het uiterlijk van de natuur weer, maar zijn beleving daarvan. Na 1970 gebruikt hij kleur en toets steeds minder om het motief ritmisch te structureren, maar worden deze middelen steeds meer onderwerp van het schilderen zelf. Bij zijn dood op 4 november 1974 had Fernhout zich ontwikkeld van een schilder die de zichtbare werkelijkheid weergeeft tot een schilder die zijn eigen werkelijkheid zichtbaar maakt. Die ontwikkeling wordt in dit boek zichtbaar gemaakt. Het boek wordt afgesloten met een lijst van 225 schilderijen uit de jaren 1945-1974, met afbeeldingen, technische gegevens, herkomstgegevens, tentoonstellingsgegevens en literatuur. In een chronologisch overzicht worden de belangrijkste biografische gegevens van Fernhout vermeld, evenals een complete lijst van tentoonstellingen van 1945 tot 1974 en de besprekingen daarvan in de vaderlandse pers, aangevuld met een lijst van tentoonstelling van 1974 tot 2009.

€ 25,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 25,00

Door de coronacrisis is het zeer druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice langer duurt, excuses. We streven naar voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis binnen de ring van Amsterdam.

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789078964544
Uitgever
Thieme Art
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-07-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
208 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema