Sjaantje doet alsof

Sjoerd Kuyper & Daan Remmerts de Vries Sjaantje doet alsof Griffelwinnaars Sjoerd Kuyper en Daan Remmerts de Vries hebben een juweel van een prentenboek gemaakt. In Sjaantje doet alsof laten ze treffend zien hoe je om kunt gaan met het gegeven dat iemand er niet meer is. Je kunt verdrietig zijn, je kunt somber worden, maar je kunt diegene ook in je herinnering terughalen en even doen alsof hij er nog is. 'Oma!' roept Sjaantje. 'Mag ik een koekje?' 'Natuurlijk lieverd,' zegt oma, 'je weet waar ze staan.' Sjaantje doet de trommel open. 'Leeg!' roept ze. 'De koekjes zijn op!' 'Neem maar een van opa's net-alsof-koekjes,' zegt oma. Opa stapt de kamer binnen en samen eten ze een koekje. Maar na dat koekje zijn álle koekjes op en gaan ze samen nieuwe kopen. Zo begint een grappig avontuur waarin Sjaantje en opa doen alsof de zon schijnt, alsof ze heel mooi kunnen zingen, alsof opa de wereldcup heeft gewonnen en alsof ze een heleboel koekjes kopen. Zo doet Sjaantje alsof opa er nog is. 'Kuyper kan als geen ander die jonge gevoelswereld verwoorden.' De Leeswelp De illustraties die Daan Remmerts de Vries bij dit verhaal maakte, laten zien hoe fantasie en werkelijkheid vloeiend in elkaar kunnen overlopen. De stevige, stoere tekeningen geven het boek een aandoenlijke en dromerige sfeer. Zo geeft Sjaantje doet alsof kinderen een veilig houvast. Sjoerd Kuyper (1952) schrijft gedichten, verhalen, liedjes en scenario's voor film en theater. Zijn kinderboeken zijn veelvuldig onderscheiden: voor Robin en Suze ontving hij een Zilveren Griffel, en voor Robin en God de Gouden Griffel. In 2000 verzorgde Sjoerd Kuyper het kinderboekenweekgeschenk Eiber! Zijn teksten voor Turks fruit werden bekroond met de Musical Award. Daan Remmerts de Vries (1962) maakt muziek, tekent, schildert, fotografeert en hij schrijft. Voor het prentenboek Mijn tuin, mijn tuin en voor Willis kreeg hij een Vlag en Wimpel van de Penseeljury. Godje werd bekroond met een Gouden Griffel en De noordenwindheks met een Zilveren Griffel.

€ 5,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 5,00

We streven naar voor 15:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789046802489
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Druk vanaf
2e
Verschenen
17-09-2007
Taal
Nederlands
Bladzijden
24 pp.
Bindwijze
Hardcover
Rubriek
Prentenboeken tot 6 jaar
Illustraties
Daan Remmerts de Vries

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema