Lloydhotel

Lloydhotel

Begin 1920 verrees aan de oostelijke periferie van de Amsterdamse haven een gebouw, opgetrokken in een eclectische stijl, bedoeld voor de opvang van landverhuizers uit Oost-Europa, die wachtten op verscheping naar Zuid-Amerika door de initiatiefnemer van de bouw, de Koninklijke Hollandsche Lloyd. Na het faillissement van de rederij fungeerde het gebouw achtereenvolgens als opvang voor gevluchte Duitse joden en tot 1989 als gevangenis. Eerst voor de Februaristakers, vastgezet door de nazi's, daarna tot 1969 voor volwassen delinquenten en tot 1989 voor jeugdigen. Kunstenaars waren de laatste gebruikers voor de realisatie tot hotel in 2004. De auteur geeft naast haar transparante tekst ruimte voor historische anekdotes, waarin het leed van de repressie doorklinkt. Het boek is rijk geillustreerd met oude en recente foto's (in kleur en zwart-wit), bouwtekeningen en een plattegrond uit 1931. Per hoofdstuk is een notenregister aanwezig.

€ 10,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 10,00

Voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis, binnen de ring van Amsterdam

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789059370760
Uitgever
Bas Lubberhuizen
Druk vanaf
1e
Taal
Nederlands
Bladzijden
223 pp.
Bindwijze
Hardcover
Rubriek
Regio

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema