De nieuwe koude oorlog

De nieuwe koude oorlog

Hoe het Kremlin Rusland en de wereld bedreigt

Moord, cyberterrorisme, nucleaire chantage, desinformatie: een nieuwe Koude Oorlog lijkt te zijn begonnen. Edward Lucas slaat alarm. In 1990 was Rusland nog de zieke man van Europa, afhankelijk van giften uit het Westen. Met de gas– en olieopbrengsten zijn inmiddels de schulden afgelost en is invloed in het Westen gekocht. Een ernstig conflict met Rusland dreigt De autocratische Poetin brengt de criticasters van zijn regime tot zwijgen en bedreigt de buurlanden. Met de moord op Anna Politkovskaya en Alexander Litvinenko is een duidelijk signaal afgegeven. Het Kremlin heeft gedreigd zijn nucleaire raketten op de Oost–Europese bondgenoten van Amerika te richten, en met herhaalde schendingen van het luchtruim worden buurlanden uitgedaagd. Ook minder bekende tactieken worden toegepast. Zo vond afgelopen mei een cyberaanval op Estland plaats. Dat Amerika de steun van Rusland nodig heeft in kwesties als Noord–Korea en Iran, geeft het Kremlin veel ruimte. Edward Lucas is de eerste die het groeiende conflict met het Westen een naam geeft: de nieuwe Koude Oorlog. Zijn verontrustende boek laat zien hoe de groeiende agressieve houding van het Kremlin een bedreiging vormt voor Europa, Amerika en de rest van de wereld. Het geeft inzicht in de tactieken van Rusland en de zwakte van het Westen. Hoe levensgevaarlijk dichtbij is onze nederlaag en hoe valt de strijd nog te winnen?

Verkocht

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
ISBN
9789046803691
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Druk vanaf
1e
Taal
Nederlands
Bladzijden
320 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Moderne Geschiedenis

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema