De engel van het vergeten

De engel van het vergeten

Het is een opvallend fenomeen: vele internationale, bijzondergewaardeerde en om hun taalgebruik geprezen schrijvers komen uit een meertalige regio. Denk aanFranz Kafka, Günter Grass of Herta Müller. Zonder twijfelvalt met De engel van het vergeten een schrijver te ontdekkendie daar ook toe behoort: Maja Haderlap. Net als de auteur geboren in de eeuwenlang bevochtengrensregio tussen Oostenrijk en Slovenië, groeit dehoofdpersoon op in een bosarbeidersgezin onder de hoedevan haar grootmoeder. Die vertelt over de kunst van hetkruidenbrood bakken, het roken van worst, maar ook verteltze wrange verhalen. Dat 'het bos in gaan' of 'de bergenin' veel kan betekenen: een boom kappen, paddenstoelenplukken, of jagen. Maar ook verzet plegen: van de partizanentegen de Oostenrijkse fascisten of tegen de Sloveenseaanhangers van een communistisch Joegoslavië. Je kuntje in het bos ook verstoppen voor de vijand of voor de kou.Voortdurend op je hoede zijn hoort net zo bij het levenvan deze familie als God en de maagd Maria, de zaag ende schnaps.De engel van het vergeten vertelt op ongeëvenaardewijze hoe een jonge vrouw moet leren een samenhangendgeheel te maken uit de schaarse opmerkingen van haardronken vader of de soms raadselachtige verhalen vanhaar grootmoeder. Hoe krijg je van de brokstukken vanhet verleden een idee van hun leven destijds? En in welketaal droom je als jonge vrouw je eigen leven verder, in hetSloveens van je familie of het Duits van je school? MajaHaderlap schreef een literair meesterwerk op de grens vantwee werelden.De engel van het vergeten is een internationalebestselleren is in twintig talen vertaald.

€ 9,99
Let op, dit is een ebook!

Waarom bestellen bij Scheltema

Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis.

Sinds 1853 de mooiste boekhandel van Nederland!

ISBN
9789059368651
Uitgever
Cossee, Uitgeverij
Druk vanaf
1e
Verschenen
03-07-2019
Taal
Nederlands
Bladzijden
256 pp.
Bindwijze
Ebook EPUB
Rubriek
Literatuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema