Willem Sandberg

Willem Sandberg

portret van een kunstenaar

Met bijzondere creativiteit en in hechte samenwerking met kunstenaars en architecten transformeerde museumdirecteur Willem Sandberg (1897-1984) het Amsterdamse Stedelijk Museum na de Tweede Wereldoorlog tot een dynamisch centrum van moderne en vooral vernieuwende kunst en cultuur. Sandberg had uitgesproken ideeën over het leiden van een museum van moderne en eigentijdse kunst, over de betekenis van kunst, de omgang met kunstenaars, zijn werk als typografisch ontwerper, maar ook over maatschappelijke verantwoordelijkheid en gemeenschapszin. Dit boek is gebaseerd op interviews met Sandberg (uit 1971 en 1981) en biedt uit de eerste hand inzicht in kwesties als: waaruit bestaat de taak van een museumdirecteur; hoe functioneert de kunstkritiek; wat is de rol van de kunst en de kunstenaar; hoe ziet de ideale museumarchitectuur eruit. Veel van Sandbergs opvattingen over deze vraagstukken zijn sprankelend en provocerend.Ze kunnen de huidige discussie erover nieuwe impulsen geven en vooral ook in een historisch perspectief plaatsen. Daarnaast wordt een treffend tijdsbeeld geschetst in de gesprekken, met boeiende anekdotes waarin kunstenaars en architecten optreden als Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Picasso, Alexander Calder en Le Corbusier, schrijvers als Gorter en diverse anderen. Het boek bevat een aantal typografische ontwerpen van Sandbergs hand, een twintigtal nieuwjaarswensen. Een uitgebreid register biedt toegang tot genoemde personen en gebruikte begrippen.

€ 8,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin

Lichte beschadiging voorzijde cover.

€ 8,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789080818545
Uitgever
Samenwerkende Uitgevers VOF
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-10-2004
Taal
Nederlands
Bladzijden
356 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema