Rivier, passie en verbinding

Rivier, passie en verbinding

Tien jaar WaalWeelde

WaalWeelde bestaat 10 jaar. Een programma dat alle functies van de rivier heeft samengebracht tot een harmonieus geheel. Een aanpak die onder de nieuwe Omgevingswet gewoon zal worden. De geleerde lessen en resultaten zijn samen gebracht in het boek ‘Rivier, passie en verbinding’ en geeft ideeën en inspiratie voor de toekomst. De partijen in de regio zagen de inzet van Ruimte voor de Rivier op vooral kribverlaging als een te technische aanpak voor het gebied. In hun ogen was dit niet genoeg, er was meer aan de hand langs de Waal. Zij pleitten voor een volwaardige ruimtelijke ontwikkeling. Om echt verbinding met en draagvlak bij de bestuurders en inwoners van het Waalgebied te krijgen, moest er meer aandacht komen voor andere functies en opgaven. Groeiende (watergebonden) bedrijvigheid, meer scheepvaart, de uitbreidende stad en de wens in uiterwaarden te bouwen, de toenemende recreatie en toerisme en tegelijkertijd het behoud van unieke cultuurhistorie in een verantwoord landschapsbeheer: de opgaven voor lokale en regionale overheden waren divers en groot. Er was behoefte om al die opgaven in samenhang te bekijken, zonder dat deze met elkaar zouden concurreren. Daarvoor was samenwerking tussen alle betrokken partijen noodzakelijk. De kiem voor Waalweelde. Van inspiratie kwam het tot een programma. Visie, investeringsprogramma, gebiedsgerichte uitwerking, cocreatie, spiegelgroep, WaalWeelde duurzaam zijn begrippen die ingeburgerd zijn in het programma. De samenwerking heeft positieve resultaten opgeleverd. Het Waalgebied werd veiliger, kreeg meer robuuste riviernatuur en heeft veel recreatiemogelijkheden en aansprekende kunstwerken. Het is een voorbeeld van integrale gebiedsontwikkeling. Er is geleerd dat gebiedsontwikkeling pas een succes kan zijn als de inrichting aansluit bij de unieke kwaliteiten van een gebied. Een ontwikkeling waarbij ruimtelijke kwaliteit leidend is. Beleving en gebruik staan daarbij centraal, want het gaat om mensen.

€ 10,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 10,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
geen
Uitgever
Provincie Gelderland
Taal
Nederlands
Bladzijden
155 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Geschiedenis algemeen

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema