Verhalen van leven

Verhalen van leven

twaalf ouderen, twaalf levensovertuigingen

Een generatie kun je vaak met enkele woorden karakteriseren.. Zo zijn de ouderen van nu geboren en getogen voor de Tweede Wereldoorlog. Ze worden geassocieerd met de wederopbouw. Harde werkers, die weinig over gevoelens praten. Opgegroeid in een tijd met een heldere rolverdeling tussen man en vrouw. Het huwelijk gold als norm van samenleven. De twaalf portretten in Verhalen van leven belichten de verschillen binnen deze generatie. De grote lijnen van de geschiedenis vormen de achtergrond in ieders leven. De persoonlijke uitwerking, de gevolgen ervan, variëren in ieder verhaal. Fascinerend is de rol die ieders levensovertuiging daarin speelt en gespeeld heeft. Een religie of levensbeschouwing die inspirerend of juist beperkend heeft gewerkt. Ieder verhaal laat iets van de veerkracht van mensen zien. Moeilijke tijden worden doorleefd en uiteindelijk kan gezegd worden: 'Het is goed en mooi geweest.' Aan het einde van het boek is een hoofdstuk toegevoegd met voorstellen en aandachtspunten om samen met ouderen terug te kijken op het leven en een eigen 'Verhaal van leven' op te tekenen. Mieke Heijerman (1961) is ongebonden theologe en werkt als geestelijk verzorger in de ouderenzorg bij Stichting Humanitas Rotterdam. Bij gelegenheid rijdt ze voor Facit door het land om ouderen over hun tevredenheid in tehuizen te interviewen. Daarnaast heeft ze een coachingspraktijk aan huis in Houten (www.miekeheijerman.nl ) van waaruit ze eveneens lezingen en workshops verzorgt, ook naar aanleiding van dit boek. Ze is moeder van twee volwassen zonen. In 2005 verscheen haar autobiografie 'Gezicht gevonden'.

€ 7,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 7,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789079155200
Uitgever
Oase Media
Druk vanaf
1e
Verschenen
17-10-2013
Taal
Nederlands
Bladzijden
128 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Psychologie

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema