Rembrandt and his Circle

Rembrandt and his Circle

drawings in the Frits Lugt Collection

De Collectie Frits Lugt in het Institut Néerlandais te Parijs bevat een buitengewoon ensemble tekeningen van Rembrandt en zijn School. Zij zijn bijeengebracht door de verzamelaar en kunsthistoricus Frits Lugt (1884-1970), wiens passie voor de Amsterdamse meester al uit zijn jeugd dateert. Hoewel het Rembrandt-beeld ook op het gebied van de tekeningen in de loop der tijd een grote verandering heeft ondergaan, kan het merendeel van de door Lugt als Rembrandt verzamelde bladen de toets doorstaan.
Peter Schatborn is de auteur van deze Engelstalige bestandscatalogus. Zijn jarenlange onderzoek naar de tekeningen van Rembrandt en zijn leerlingen, dat plaats vond tijdens zijn werkzaamheden in het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum, heeft geleid tot nieuwe inzichten over het auteurschap van talrijke tekeningen. Daarnaast heeft de kennis over de tekeningen van Rembrandt en zijn leerlingen, die ook door publicaties van auteurs in verschillende landen enorm is toegenomen, het mogelijk gemaakt in de collectie Lugt een groep tekeningen met meer of minder zekerheid in oeuvres van bekende leerlingen onder te brengen. Nauwkeurige beschrijving van de tekeningen en nieuwe bevindingen, vaak vergezeld van onbekend vergelijkingsmateriaal, bieden een nieuwe stimulans voor verder onderzoek.

Alle etsen in deze uitgave zijn direct van de originelen gelithografeerd en allemaal in kleur gedrukt.

€ 85,00

Waarom bestellen bij Scheltema

Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis.

Sinds 1853 de mooiste boekhandel van Nederland!

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 85,00

Voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis, binnen de ring van Amsterdam

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789068685220
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-02-2011
Taal
Nederlands
Bladzijden
752 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Nieuwe Nederlandstalige boeken worden gratis verzonden. Voor tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per boek. Er wordt € 1,- extra per boek gerekend bij verzending naar België.

Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
MINDBUSZEUS2 : scheltema