Monte Cassino 1944

De auteur studeerde in Oxford en specialiseerde zich in moderne geschiedenis. In dit bijna 500 pagina's tellende boek beschrijft hij aan de hand van talloze interviews met veteranen en oud-politici de beruchte slag om Monte Cassino. Deze berg met op de top de destijds bekende oude abdij is gelegen tussen Napels en Rome en maakte in 1944 deel uit van de Duitse Gustav Linie. Deze defensieve positie met zijn onneembare hoogten blokkeerde de geallieerde opmars naar Rome. De terreinconfiguratie maakte de inzet van zware wapensystemen vrijwel onmogelijk. De slag bij Monte Cassino was daarom bovenal een groot en afschuwelijk infanteriegevecht, vergelijkbaar met de ontelbare man tegen man gevechtsacties tijdens de Eerste Wereldoorlog in Noord-Frankrijk. In dit boek beschrijft de auteur gedetailleerd de vier gealllieerde aanvallen die nodig waren om het Duitse verzet te breken. Een bloedbad dat uiteindelijk zo'n zes maanden zou duren. Het boek is o.m. voorzien van dertien duidelijke overzichtskaarten en de slagorde van de Duitse en geallieerde legers tijdens de vier veldslagen om Monte Cassino.

€ 10,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 10,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789053303856
Uitgever
Mets & Schilt
Taal
Nederlands
Bladzijden
493 pp.
Bindwijze
Linnen band met stofomslag
Rubriek
Oorlogsgeschiedenis

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema