Fasciatherapie: Sensomotorische rugschool

Fasciatherapie: Sensomotorische rugschool

Bij rugklachten wordt eerder de raad gegeven om te blijven bewegen dan te rusten. Maar wat wordt daar juist mee bedoeld? Moet je bewegen om je spierkracht te trainen of om je spieren te ontspannen, gezien bij pijn en/of bewegingsbeperking de spierspanning juist verhoogt? Of moet je eerder bewegen om de kwaliteit van de beweging te verbeteren? En wat met de coping, het omgaan met rugklachten? Wat te doen met de interpretatie van je rugklachten indien deze een belemmerende factor betekent in de revalidatie? En hoe kan je de angst om te bewegen transformeren in een vertrouwen tijdens het bewegen?

De sensomotorische rugschool, een innoverende vorm van bewegingseducatie binnen de kinesitherapie, richt zich in de eerste plaats naar het 'bewust' beleven van een gecoördineerde beweging, aangepast aan je innerlijke toestand en externe omstandigheden. Bewustwording van de beweging helpt immers om je bewegingskwaliteit te verbeteren alsook om je soms inadequate pijnbeleving of bewegingsangst te neutraliseren en om te vormen naar een pijnvrij en vertrouwensvol bewegen.

Paul Sercu's passie om mensen met rugklachten op weg te helpen heeft hem via kinesitherapie, osteopathie, fasciatherapie en somato-psychopedagogie gebracht tot expert in een multifactoriële aanpak van lichamelijke klachten. In deze benadering staat de persoon die lijdt centraal eerder dan de aandoening. Hij is gastdocent aan PXL Hasselt waar hij de somato-psychopadagogie onderwijst in een postgraduate cyclus. Hij is stichter en hoofddocent van het 'Fascia College', waar hij verantwoordelijk is voor de inhoud en wetenschappelijke ontwikkeling van deze benadering. Als assistent aan de Centre d'Etude et de Recherche Appliquée en Psychopédagogie perceptive ondersteunt hij wetenschappelijk onderzoek. Hij is actief lid in de Biotensegrity Interest Group, stichtend lid van de Axxon Belgian Clinical interest group fasciale kinesitherapie en lid van de fascia research society.

Viviane Wolfs is kinesitherapeute en fasciatherapeute. Haar interesse richt zich vooral naar de fenomenologische biomechanica en de bewegingsperceptie in het algemeen. Via fundamenteel wetenschappelijke lectuur en experience based verdiept ze zich verder in de materie. Viviane werkt in haar eigen praktijk waar mensen terecht kunnen met acute en chronische . Ze is ook actief in de de rugkliniek van het Jessa Ziekenhuis, Campus Salvator in Hasselt.

€ 19,90

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Webshop € 19,90

Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

ISBN
9789044136876
Uitgever
Maklu, Uitgever
Druk vanaf
1e
Verschenen
10-04-2019
Taal
Nederlands
Bladzijden
132 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Medisch

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema