De gouden roos

De gouden roos

Literaire herinneringen

Privé-domein nr. 137. Herinneringen van de Russische letterkundige (1892-1968) aan zijn reizen door Rusland alsmede beschouwingen over het schrijven.

De gouden roos bestaat uit aantekeningen over schrijven en schrijvers en de persoonlijke ervaringen van de auteur. In wezen bevat het boek de wordingsgeschiedenis van de reeds eerder in Privé-domein verschenen zes delen De geschiedenis van een leven.

Paustovskij zei er in 1953 het volgende over: 'Het heet De gouden roos omdat de gebeurtenis die ten grondslag ligt aan de titel bepalend is voor een van de hoofdthema's van het hele werk. Al tijdens mijn jeugd had ik het verhaal gehoord over een oude vuilnisman in Parijs die dagelijks de juwelierswerkplaatsen aanveegde en goudslijpsel. uit het stof én vuil zeefde tot hij voldoende had voor een gouden roos. Elke vorm van arbeid laat afval achter, ook het werk van een schrijver. Gewoonlijk wordt slechts een deel van het door de auteur verzamelde materiaal verwerkt, het goudstof van de werkplaats.'

*Over alles wat Paustovskij schrijft ligt een waas van melancholie, omdat het bewustzijn hem begeleidt dat het leven vergankelijk is. Schrijvend over het leven vergeet bij nooit de dood. Dat maakt hem tot een schrijver, die met heel zijn wezen betrokken is bij deze wereld en zijn betrokkenheid met uiterste zorgvuldigheid verwoordt. - Hans Ester in Trouw
*Paustovskij is een meester in het beschrijven van sfeer. Zijn treffende tekening van de laatste jaren van het tsarendom en zijn fascinerende verslag van de Russische revolutie maken de eerste drie delen tot een grandioze levensgeschiedenis die naar de rest doet verlangen.-Ton Crijnen in De Tijd
*Konstantin Paustovskij is voorbijgegaan. Zijn werk zal hem op den duur wel volgen. Maar de zon zal nog eeuwen ondergaan in de schittering die hij heeft beschreven. -Koos van Zomeren in Vrij Nederland

Verkocht

Waarom bestellen bij Scheltema

Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis.

Sinds 1853 de mooiste boekhandel van Nederland!

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
ISBN
9789029533331
Uitgever
De Arbeiderspers
Taal
Nederlands
Bladzijden
303 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Biografieën - fictie

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Nieuwe Nederlandstalige boeken worden gratis verzonden. Voor tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per boek. Er wordt € 1,- extra per boek gerekend bij verzending naar België.

Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
MINDBUSZEUS2 : scheltema