Molotovs toverlantaarn

Molotovs toverlantaarn

een reis door de Russische geschiedenis

Een reis door de Russische geschiedenis

Als Rachel Polonsky in Moskou komt wonen, neemt ze haar intrek in een appartementsgebouw in de Romanovlaan dat ooit gold als het exclusieve domein van de sovjetelite. Wanneer ze van haar bovenbuurman de sleutels krijgt van het voormalige appartement van Vjatsjeslav Molotov, minister van Buitenlandse Zaken onder Stalin en een van diens loyaalste trawanten, blijkt dat het startpunt van een fascinerende reis. Via Molotovs bibliotheek en zijn toverlantaarn leert Polonsky Rusland kennen. Ze bezoekt steden en reist door landschappen die verband houden met de boeken in Molotovs bibliotheek.

Molotovs toverlantaarn is bovenal een reisboek. Het verhaal begint in Molotovs appartement, voert de lezer door Moskou, en neemt hem vervolgens mee door heel Rusland. Het mengt heden met verleden, politiek met poëzie, en de levensverhalen van heersers en spionnen met die van wetenschappers, revolutionairen en courtisanes. Zo ontvouwt zich een onvergetelijk panorama van Rusland en zijn geschiedenis en cultuur.

'Bredere belangstelling voor Rusland zou goed zijn. Het is een fascinerend land dat het verdient beter bekend en gekend te zijn. Want dat zal helpen recente ontwikkelingen te begrijpen en in de juiste verhoudingen te zien. [...] Molotovs toverlantaarn van Rachel Polonsky is de best denkbare introductie in de Russische geschiedenis, cultuur en samenleving voor mensen die in al deze aspecten geïnteresseerd zijn.' Frans Timmermans op Facebook.

'Een intelligent, erudiet en fraai geschreven boek.' Trouw

'Een heerlijke cocktail aan verhalen.' Friesch Dagblad

'[Polonsky's] stijl is elegant [...] haar passionele liefde voor de Russische literatuur hartverwarmend.' De Morgen

'Een intellectuele krachttoer, met klasse en stijl.' De Standaard

'Een heerlijk, schitterend boek.' Catherine Merridale, auteur van Het Kremlin

'Ik kon dit boek gewoon niet wegleggen.' Simon Sebag Montefiore, Stalinbiograaf

Verkocht

Waarom bestellen bij Scheltema?

Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis.

Sinds 1853 de mooiste boekhandel van Nederland!

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
ISBN
9789046818442
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Druk vanaf
1e
Verschenen
02-10-2014
Taal
Nederlands
Bladzijden
432 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Moderne Geschiedenis

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema