People of Nepal

People of Nepal

Toen Robert Eckhardt de foto's maakte voor zijn boek 'People of Nepal' kon hij niet vermoeden dat de mensen die hij geportretteerd had op 25 april 2015 getroffen zouden worden door een verwoestende aardbeving.

De beroemde Oostenrijkse bergbeklimmer Peter Habeler schrijft daarover in het voorwoord: 'Ik realiseer me dat Robert's boek nu van enorme betekenis is geworden, want 'People of Nepal' is waarschijnlijk het laatste fotoboek over Nepal van vlak vóór de aardbeving. Gelukkig is niet alles van het oude Nepal verwoest. Het boek laat ook plekken zien die niet getroffen zijn door deze catastrofe. Er gaat een uitnodiging van uit; juist nu steun je de Nepalezen als je naar hun land reist. Het duurt nog wel even, maar dan zal er uit de ruïnes van de huizen weer gelach van kinderen of de vrolijke uitnodiging om binnen te komen klinken.We mogen Nepal niet vergeten, er zal de komende jaren nog veel hulp nodig zijn.'

Nepal heeft het opmerkelijkste mozaïek aan etnische groepen van alle Himalaya-landen. Er leven meer dan 60 verschillende volken met een eigen cultuur en vaak een eigen taal. People of Nepal is een doorsnede van Nepal, het volgt de geografie en de vegetatiezones van laag naar hoog: van de semitropischeTerai via de Kathmanduvallei, de Foothills en de Himalaya naar het koudeTibetaans Plateau. De vele gezichten van deze verschillende volken, die vaak getekend zijn door het harde bestaan, zijn door Robert Eckhardt met veel respect geportretteerd. Het resultaat is een prachtig, soms ontroerend, boek.

€ 39,95 € 15,00

Waarom bestellen bij Scheltema

Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis.

Sinds 1853 de mooiste boekhandel van Nederland!

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel € 15,00

Voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis, binnen de ring van Amsterdam

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789462261594
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.
Druk vanaf
1e
Verschenen
16-09-2015
Taal
Engels
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Nieuwe Nederlandstalige boeken worden gratis verzonden. Voor tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per boek. Er wordt € 1,- extra per boek gerekend bij verzending naar België.

Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
MINDBUSZEUS2 : scheltema