Tijd van steden en staten (1000-1500)

Tijd van steden en staten (1000-1500)

De kleine Geschiedenis van Nederland is een handzaam standaardwerk in tien delen. De structuur van de serie volgt de tien tijdvakken die momenteel de basis van de Nederlandse ‘canon’ vormen. De indeling sluit dus aan bij de geschiedenisles van schoolgaande kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Deel 4 Steden en staten

Aan het begin van het tweede Millennium was Nederland eigenlijk nog één groot bos en moeras. Her en der lagen wat boerengemeenschappen waar de bewoners een karig bestaan hadden. Het gezag over deze dorpelingen werd uitgeoefend door plaatselijke adellijke geslachten die elkaar voortdurend de macht betwistten.
Vijfhonderd jaar later was ons land totaal van aanzien veranderd. De bossen waren grotendeels gerooid en de moerassen gedempt. Weliswaar leefde de meerderheid van de bevolking nog op het platteland, maar overal, met name in het westen van ons land, waren steden tot ontwikkeling gekomen dankzij de opbloei van handel en nijverheid.

Tegelijkertijd was door een wonderlijke samenloop van omstandigheden het gezag over de Nederlanden in handen geraakt van de hertogen van Bourgondië. Om hun bezit te besturen en effectief mee te kunnen doen aan het grote politieke spel van die dagen werden zij steeds afhankelijker van de steden. Daar zat immers het geld. De steden waren best bereid belastingen te betalen, maar verwachtten daar wel iets voor terug: het recht om gehoord te worden en mee te beslissen over zaken die hen direct aangingen.

Over deze twee ontwikkelingen gaat het vooral in deel vier van de Kleine Geschiedenis van Nederland.

€ 9,50

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel € 9,50

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789040084225
Uitgever
Uitgeverij W Books B.V.
Druk vanaf
1e
Verschenen
03-12-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
160 pp.
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Nederland

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema