Amsterdam NL Editie (ook in het Engels 9789064506734)

Amsterdam NL Editie (ook in het Engels 9789064506734)

Deze uitgave stelt het ¿auteurschap¿ in de stedenbouw aan de orde, in dit geval aan de hand van de stad Amsterdam. De praktijk van stedenbouwkundige Ton Schaap start medio jaren tachtig van de vorige eeuw. In die tijd bevindt de stedenbouwkundige discipline zich in een crisis. De stadsvernieuwingsopgave is over zijn hoogtepunt heen en nieuwe opgaven op een stedelijke schaal dienen zich aan. De leegloop van de stad naar de groeikernen zoals Purmerend, Almere, Hoofddorp en Het Gooi is in volle gang. Het is de ambitie om deze beweging te keren.
In de ruimtelijke ordening komt het model van de compacte stad weer centraal te staan. Daarbij vraagt de opkomst van de invloed van de markt in de ruimtelijke ordening om een herbezinning van de rol van de gemeentelijke stedenbouwkundige diensten. Grootschalige projecten worden in die tijd opgestart, zoals de haveneilanden KNSM, Java en Borneo Sporenburg, later gevolgd door IJburg, de Zuidas, de centrumontwikkeling van Amsterdam-Zuidoost en recent de noordelijke IJ-oevers en het Markermeer.
Er wordt bewust gebroken met de anonimiteit van de stedenbouwkundig ontwerper. Hierdoor kan een nieuwe generatie stedenbouwkundigen zich continu met de inhoudelijke kanten van de stedenbouw bemoeien, zonder ¿af te glijden¿ naar louter management. Afgezien van de hoge kwaliteit van veel stedenbouwkundige en architectonische projecten, heeft deze inhoudelijke continuïteit ook voor Amsterdam op stedelijke schaal bijzonder positief uitgepakt.

Engelse editie: ISBN 978 90 6450 673 4

€ 12,50

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 12,50

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789064506727
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
Druk vanaf
1e
Verschenen
20-06-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
80 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Architectuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema