Witte Jassen & Bruinhemden

Witte Jassen & Bruinhemden

Nederlandse artsen in de Tweede Wereldoorlog

VERHALEN VAN ARTSEN
Moeten we gewoon ons werk blijven doen? Of stil saboteren en tegenwerken? Actief worden in het verzet? Of toch maar steun betuigen aan de Duitse machthebbers? Net als alle andere Nederlanders moeten artsen tijdens de bezetting ingrijpende keuzes maken. Veruit de meeste besluiten trouw te blijven aan de eed die zij hebben afgelegd: de geneeskunde ‘naar beste weten en vermogen’ uitoefenen en iedereen helpen die hulp nodig heeft. Zij worden lid van het Medisch Contact, de eerste georganiseerde verzetsgroep. In Witte jassen en bruinhemden staan de aangrijpende verhalen van artsen die de bezettingsjaren zelf meemaakten – als geneeskundestudent of als jonge arts. Talloze artsen verklaren hun patiënten ‘ziek’, om hen zo uit handen van de Duitsers te houden. Een pas afgestudeerd arts krijgt de verantwoordelijkheid voor een heel ziekenhuis. Een ander biedt medische hulp aan een gewonde Gestapo-agent, wat Nederlanders hem niet in dank afnemen. En in concentratiekampen, in Duitse krijgsgevangenschap en ook in de interneringskampen in Nederlands-Indië‘ waken artsen in barre omstandigheden over het welzijn van hun medegevangenen.

DE SCHRIJVERS
Witte jassen en bruinhemden is samengesteld door de redactie van Medisch Contact – het medisch tijdschrift dat voortkomt uit de artsenverzetsgroep met dezelfde naam. Het blad is
inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde informatiebron voor artsen. De redactie zet in op kwaliteit, actualiteit en toegankelijkheid en zag die inzet onlangs beloond met de LOF-prijs voor Vakinformatie 2010.

€ 8,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 8,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789085105909
Uitgever
House of Knowledge
Druk vanaf
1e
Verschenen
01-04-2010
Taal
Nederlands
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Literatuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema