Rembrandts Landschappen

Dat Rembrandts aandacht zich uit-strekte naar het landschap is cen goed verborgen kant van zijn brede kunstenaarschap. Sedert eeuwen heerst de opvatting dat hij een schilder was van mensen, en dus niet van landschappen. Kent menigeen werken als De Nacht-wacht of de Bathseba, slechts weinigen zouden een specifiek landschap kunnen noemen. Aan dit enigermate vertekende beeld is het relatief kleine aantal landschappen stellig debet. Van de vele honderden tekeningen die Rembrandt gemaakt heeft, hebben er slechts zo'n tweehonderd een landschappelijk motief tot onderwerp, en van de circa driehonderd etsen tonen zo'n dertig een landschap. Wat betreft zijn geschilderde landschappen komt men zelfs niet verder dan acht werken. Deze kleine productie laat onverlet dat Rembrandt hierin, net als in zijn overige werk, nooit uitging van een vaststaande formule of routine. In elk werk verkende hij weer opnieuw en met verve de dramatische potentie van het genre. Ook in het landschap manitesteert hij zich als een groot kunstenaar.
In deze rijk ge ustreerde publicatie wordt voor het eerst aandacht besteed aan de uiteenlopende facetten van Rembrandts landschapskunst. Naast uitvoerige beschouwingen over de getekende en ge te landschappen wordt elk van de geschilderde landschappen afzonderlijk besproken.

Verkocht

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
ISBN
9789040091391
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
Druk vanaf
1e
Verschenen
12-10-2006
Taal
Nederlands
Bladzijden
237 pp.
Bindwijze
Linnen band met stofomslag
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema