Correct

Correct

weldenkend Nederland sinds de jaren zestig geactualiseerde editie

Herman Vuijsje Correct bekroond met de prix des ambassadeurs Nederland stond tot voor kort bekend als een uniek laboratorium voor sociale experimenten. Alles leek mogelijk in het merkwaardige landje aan de Noordzee. Tot voor kort – want de moorden op Pim Fortuyn en Th eo van Gogh stelden het land in een heel ander, grimmiger licht. Wat was er opeens veranderd? Klopte dat vrijgevochten beeld eigenlijk wel? Was het Nederlandse experiment wel zo geslaagd als de wereld altijd had gedacht? Met Correct schreef Herman Vuijsje aan het eind van de vorige eeuw al een boek waarin deze vragen werden gesteld. Nederland kwam daarin naar voren als een land waar vrijgevochtenheid in het publieke debat ver te zoeken was en waar politiek–correcte taboes angstvallig werden nageleefd. Inmiddels laat Correct zich lezen als een klassieke geschiedenis van de periode waarin Nederland zich met volle overtuiging als gidsland presenteerde. Deze nieuwe editie is aangevuld met een actuele inleiding, waarin Vuijsje de betekenis van politieke correctheid in onze dagen analyseert. Herman Vuijsje (1946) is socioloog en journalist. Hij is een van de beste beschouwers van de Nederlandse cultuur en maatschappij. Pelgrim zonder god (1990) werd een bestseller en met Correct was hij zijn tijd ver vooruit. In 2007 verscheen Tot hier heeft de Heer ons geholpen, over godsdienst en moraal in goddeloos Nederland. "Vuijsje heeft een fascinerend boek geschreven waarvan je mag hopen dat het de vroegere stormlopers van het taboe het schaamrood op de kaken brengt." willem breedveld, Trouw "Vuijsje schrijft meeslepend en inzichtelijk." de Volkskrant "Vuijsje houdt zich bezig met de bijzondere drijfveren die speciaal in Nederland een rol hebben gespeeld en nog spelen. Dat levert een boeiende beschouwing op." Staatscourant Oktober isbn 9789025429911 nur 740 Omvang 220 blz. Prijs € 12,5

€ 12,50 € 6,95

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel € 6,95

We streven naar voor 15:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789025429911
Uitgever
Olympus
Druk vanaf
3e
Taal
Nederlands
Bladzijden
219 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Sociale wetenschap algemeen

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema