De vijfde zoon

Dit boek vormt de neerslag van de wonden die dood en verderf in getto en koncentratiekampen sloegen in de ziel van de jood. In een jodse legende is de vijfde zoon hij die er niet meer is, zodat hij niet meer, zoals zijn broers, zijn houding kan bepalen t.o.v. de raadsels van leven en dood. In deze roman is het de zoon Arie¨l die, door een wrede kampcommandant op 6-j. leeftijd vermoord, het leven van zijn vader en van zijn 12 jaar later geboren broer beheerst. Wanneer de laatste de moordenaar vindt, confronteert hij deze met zijn schuld, maar doodt hij hem niet: rechtvaardigheid kan alleen bestaan in het leven, nooit in de dood. Wiesel (1928) heeft als jongen de kampen overleefd en is een groot kenner van de joodse tradities en het chassidisme. Hij schreef vele romans. Dit verhaal is een tasten naar zin. Zwevend boven de feiten haalt het 't verleden in flarden naar boven. Het is geen gemakkelijk boek. Men moet over een sterk inlevingsvermogen beschikken om dit existentie¨le verdriet te kunnen delen.

€ 5,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Tweedehands
Goed
Winkel Rokin € 5,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789026970023
Uitgever
Agathon
Taal
Nederlands
Bladzijden
222 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Literatuur

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema