Plaatsen van herinnering

Plaatsen van herinnering

Fotografe Wijnanda Deroo gaat met Frans Bevers, gastconservator van de tentoonstelling, op zoek naar interieurs van gebouwen in Nederland die hun unieke karakter hebben gekregen door het gebruik en/of de gebruiker(s). Het gebruik heeft ofwel zijn onuitwisbare sporen nagelaten en het interieur gevormd, ofwel is de ruimte een afspiegeling van leven en werk van de bewoner. Wat de ruimtes delen is dat zij wellicht binnen tien jaar zijn verdwenen, bijvoorbeeld omdat een professie verdwijnt of omdat het gebouw wordt afgebroken. Met dit boek worden de interieurs voor de eeuwigheid bewaard. Wijnanda Deroo (1955), woonachtig in New York, maakt interieurfoto's die, ontdaan van hun alledaagse betekenis, geschiedenis, karakter en bezieling krijgen. Haar werk bevindt zich in de collecties van o.a. het Museum of Modern Art (MoMA) in New York, Centre Pompidou in Parijs en het Stedelijk Museum. Maarten Doorman (1957) is filosoof, schrijver en dichter. Hij is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en doceert cultuurfilosofie aan de Universiteit van Maastricht.

€ 22,50 € 4,95

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €15,- aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel € 4,95

Voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

Gratis, binnen de ring van Amsterdam

Reserveren en ophalen op het Rokin.

ISBN
9789462260757
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.
Druk vanaf
1e
Verschenen
30-09-2014
Taal
mul
Bladzijden
96 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Alle nieuwe, Nederlandstalige boeken boven de € 15 verzenden wij gratis, daaronder betaalt u € 1,95.  Bij tweedehands, ramsj en anderstalige boeken betaalt u € 1,95 + € 0,95 per besteld boek. Voor verzending naar België wordt € 1,95 + € 1,95 per boek gerekend. Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.


Over het algemeen worden nieuwe Nederlandstalige boeken die u voor 23.00 bestelt, de volgende dag thuisbezorgd. Tweedehands boeken en ramsj worden op werkdagen dagelijks verzonden. Als u de bestelling vóór 15.00 uur plaatst, heeft u de boeken meestal de volgende dag in huis.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema