Naar de Verlichting en eeuwige vrede van Kant

Naar de Verlichting en eeuwige vrede van Kant

‘Mens durf te denken!’ stelt filosoof Kant en vervolgt dat mensen meestal te lui zijn en zich liever laten leiden door bevoogders (elite). Deel I. kijkt met elementen uit ‘Naar een eeuwige vrede’ hoe we onze wereld construeren. Daarna volgen evaluaties van markt en politieke systemen aan de hand van 3 sociologen. Deel II gaat in op wat we leren van het verleden. En als de elite niet samenzweert, hoe trekken ze dan toch altijd aan het langste eind? Zijn ze nog steeds de kolonialist van de Gouden eeuw als we kijken naar de complexe samenleving in onder andere het Midden Oosten en Afrika waar we veel geld, wapens en menslevens inzetten, die beter te besteden zijn aan het opbouwen van landen. Deel III werkt mechanismen in economie, politiek, netwerken en cultuur uit. Wat geeft een volk voordelen en hoe duurzaam zijn die met nieuwe technologie in het ongelijke speelveld voor burgers; de globale samenleving? Wat leveren kleinschalige burgerinitiatieven op met het burgerschap van vandaag? We hebben veel ervaring in Nederland met diverse vormen van regionale ontwikkeling. De kunst is om dat opnieuw in te zetten. Maar lukt dat als burgers zijn ondergedompeld in consumentisme?

€ 28,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Externe leverancier € 28,00

Afwijkende levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

ISBN
9789402179330
Uitgever
Brave New Books
Druk vanaf
1e
Verschenen
15-08-2018
Taal
Nederlands
Bladzijden
389 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Oorlogsgeschiedenis

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema