Godfried Bomans en het katholicisme

Godfried Bomans en het katholicisme

Een cultuurhistorisch onderzoek naar Bomans als representant van het katholieke schrijverstype

Godfried Bomans was één van de bekendste en meest succesvolle schrijvers van Nederland in de tweede helft van de twintigste eeuw. Niet alleen door boeken als Erik of het klein insectenboek, dat in de Tweede Wereldoorlog verscheen, maar ook door columns op de voorpagina van de Volkskrant en, met name in de jaren 60, door optredens zowel op de radio als op de televisie dat in die tijd nog een nieuw medium was. Als schrijver was Bomans één van de eerste “mediapersoonlijkheden”. Bomans kwam uit een katholieke familie. Zijn broer en zus verbleven lange tijd in het klooster. Bomans’ verhouding tot het katholicisme speelde een belangrijke rol in zijn werk. Hij was een vertegenwoordiger van het katholieke schrijverstype. Hoe ontwikkelde zich echter de verhouding van Bomans tot het katholicisme in de loop der jaren? Tot aan het Tweede Vaticaans Concilie bestond er bij Bomans geen twijfel over de katholieke leer. Dat veranderde in de jaren erna. Hij wilde in geloofszaken vrij en onafhankelijk zijn en zijn geloof nieuwe inhoud geven. Bomans wilde wel in de kerk blijven, maar als instituut had die kerk voor hem afgedaan. Van katholiek werd hij christen. Deze ‘geestelijke biografie’ van Bomans geeft een representatief beeld van de intellectuele ontwikkelingen in Nederland in de jaren 1940- 1980. Auteur Harry Broshuis was docent Nederlands en Frans. Hij studeerde Cultuurwetenschappen en promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen op zijn onderzoek naar Godfried Bomans.

€ 29,95

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Externe leverancier € 29,95

Afwijkende levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

ISBN
9789463013468
Uitgever
Eburon
Druk vanaf
1e
Verschenen
25-06-2021
Taal
Nederlands
Bladzijden
324 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Nederlands

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema