Land of Ibeji

Intrigerende opvolger van het bekroonde 'Island of the Colorblind’ Land of Ibeji is de samenwerking tussen twee fotografen. Bénédicte Kurzen en Sanne De Wilde wonnen de eerste prijs in de World Press Photo Contest, ‘Portrait series’, met dit project. In dit boek ontrafelen ze de mythe van het tweelingschap in Ibeji, Nigeria. Voor het Yoruba-volk staan ‘de dubbele geboorte’ en ‘de onafscheidelijke twee’ voor de ultieme harmonie tussen twee mensen. Nergens anders ter wereld worden meer natuurlijke tweelingen geboren dan in West-Afrika. Het centrum van die ‘tweelingenzone’ is Igbo-Ora, een ingeslapen stadje in het zuidwesten van Nigeria. Op een visueel verhalende en fijnzinnige manier verruimen de twee fotografen hun blik door symmetrie en gelijkenis te gebruiken om tweelingen voor te stellen als mythologische figuren en als een krachtige metafoor, namelijk om de dualiteit binnen elke mens en de dualiteit die we ervaren in de wereld die ons omringt aan te tonen. Om het magische en bovennatuurlijke onzichtbare aspect nog meer uit te lichten, gebruiken de twee kunstenaars tweekleurige filters bij bepaalde foto’s. Dat versterkt de dualiteit van de twee fotografen, van de twee individuen, van de twee identiteiten. Het toont twee verschillend gekleurde percepties, en als kijker weet je niet wie welke beelden heeft gemaakt. De fascinatie voor tweelingen in de wereld is immens. Hoewel vele verhalen en mythes over het tweelingschap zijn vervaagd of vergeten, duikt het thema op in Bijbelse en andere verhalen, in filosofische teksten en zelfs in de wetenschap.

€ 59,00

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel Rokin € 59,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

Nieuw Externe leverancier € 59,00

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

ISBN
9789463887366
Uitgever
Hannibal
Druk vanaf
1e
Verschenen
10-06-2020
Taal
Engels
Bindwijze
Gekartonneerd
Rubriek
Kunst

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema