Filantropie

Filantropie

Hoe maatschappelijke betrokkenheid ons helpt te overleven

In Filantropie rekent Theo Schuyt op overtuigende wijze af met de dominante beeldvorming van filantropie als een exclusief speeltje van de rijken. Hij laat zien dat filantropie van álle mensen is en in álle samenlevingen voorkomt, ook al zijn de uitingen ervan cultureel bepaald en kunnen ze onderling verschillen. Sterker nog: filantropie is volgens Schuyt een universeel sociaal arrangement dat ons – letterlijk – helpt om te overleven. Wie knel komt te zitten en geen hulp kan verwachten van de markt of van een overheid, valt terug op familie of vrienden. Ontbreekt zelfs dat allerlaatste vangnet, dan rest er gelukkig nog filantropie. Filantropie biedt structuur voor onderlinge verbinding en dient met haar vrijwillige (im)materiële steun als cement voor iedere samenleving en geeft invulling aan gemeenschapszin. Daarmee krijgt filantropie de plaats die ze verdient; niet aan de rand van de samenleving, maar als het warm kloppende hart ervan. Met dit boek levert Schuyt een bijdrage aan het actuele politieke en maatschappelijke debat over de toekomst van Nederland: het is tijd voor een nieuw sociaal contract. Filantropie is een must voor iedere beleidsmaker en politicus met burgerparticipatie in de portefeuille, voor bestuurders van filantropische (steun)organisaties, filantropen, ondernemers, wetenschappers (in opleiding) en een gids voor iedereen die maatschappelijk betrokken is. Socioloog Theo Schuyt is sinds 2001 als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij wordt beschouwd als een wetenschappelijk pionier in filantropische studies en wordt geregeld gevraagd als filantropiedeskundige voor radio en tv.

€ 24,90

Waarom bestellen bij Scheltema?

Vanaf €17,50 aan nieuwe Nederlandstalige boeken gratis verzending.

Gratis retourneren.

Boektype Verkrijgbaar in extra informatie Voorraad Prijs Levertijd Uw bestelling
Nieuw Winkel Rokin € 24,90

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

Vandaag besteld, vandaag in huis.

U betaalt hiervoor geen extra kosten, maar het standaard verzendtarief

Reserveren en ophalen op het Rokin.

Nieuw Externe leverancier € 24,90

We streven naar voor 23:00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL

ISBN
9789024432431
Uitgever
Boom
Druk vanaf
1e
Verschenen
30-09-2021
Taal
Nederlands
Bladzijden
256 pp.
Bindwijze
Paperback
Rubriek
Geschiedenis algemeen

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen. U kunt betalen met iDeal, Master Card, Visa, American Express, Paypal, Mister Cash en de Digitale Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde (SSL) verbinding verstuurd waarmee uw veiligheid is gegarandeerd.

Verzendkosten en levertijden

Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 17,50. 

Bij bestellingen onder de € 17,50 bedragen de verzendkosten €2,95.

Voor verzending naar België wordt € 2,95 gerekend. De verzenkosten van tweedehands boeken bedragen € 2,95.

Bij verzending naar Duitsland rekenen wij € 20 per bestelling. Naar overige landen verzenden wij niet.

Let op: vanwege grote drukte bij PostNL kan de levertijd momenteel helaas langer zijn dan u van ons gewend bent.

Reserveren

Nieuwe, tweedehands boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering direct online betalen of u betaalt bij het afhalen van uw reservering in de winkel. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'.

Loading...

.
pro-mbooks1 : scheltema